Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Foto: Kevin Ku
Länkstig

Samhällets digitalisering: Forskningsfronten

Kurs
TIG140
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-28700
Ansökan stängd

Om utbildningen

Hur ska vi som individer navigera i en tid som utmärks av en stor förändring med teknologier som för med sig helt nya förutsättningar för vår personliga integritet? Vilka konsekvenser har införandet av ny teknologi för våra företag och organisationer, och på sättet som vi interagerar med varandra? Och hur ser framtidens teknologi ut?

Kursen ger en bred översikt av den absolut senaste forskningen inom fältet, kopplat till fenomen som digital aktivism, RPA, artificiell intelligens, blockkedjor, agil transformation och öppna data. Kursdeltagarna får träffa världsledande forskare som delar med sig av sina senaste forskningsresultat, och diskutera konsekvenserna av den utveckling vi nu ser samt vad som kan tänkas ligga runt hörnet. Kursen riktar sig till individer med ett intresse i att få en djupare förståelse kring vad samhällets digitalisering innebär, samt är intresserade av att få ta del av de senaste forskningsresultaten innan dessa blivit allmängods. På så sätt riktar sig kursen till såväl praktiker som studenter.

Undervisningsspråk är engelska.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)