Pedagogiskt ledarskap för didaktisk utveckling

Avancerad nivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Kväll
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-29455
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 december 2020.

Kursen behandlar den pedagogiska ledarens roll att leda och utveckla
verksamheten. Pedagogiska handlingar ägnade att skapa en verksamhet med
starkt fokus på lärande och kunskapsutveckling är i fokus. Kursen
behandlar även forskning om och deltagarnas praktiska erfarenheter av
centrala didaktiska begrepp som kunskap, lärande och undervisning.
Kursen ges som valbar kurs inom Masterprogram i utbildningsledarskap
samt Nordiskt masterprogram i pedagogik med inriktning mot
aktionsforskning.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Filosofie kandidatexamen med 180 hp inom huvudområdet pedagogik, pedagogik och didaktik eller lärarexamen med minst 180 hp, eller motsvarande kunskaper. Även annan examen med 180 hp på grundnivå kan efter särskild prövning ge behörighet om examensarbetet varit inriktat mot huvudområdet. För programstudenter i Masterprogrammet i utbildningsledarskap krävs också genomgången introduktionskurs Utbildningsledarskap (MLE100), 15 hp. För programstudenter i Nordiskt masterprogram i pedagogik med inriktning mot aktionsforskning krävs genomgången obligatorisk kurs Aktionsforskning och skolutveckling (PDA104), 15 hp. Ansökan om särskild prövning görs i samband med ansökan, ifylld blankett om reell kompetens tillsammans med examensarbetet ska laddas upp på Mina sidor på antagning.se.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.  I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar  och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.