Livsmedelspreferens och sensorisk utvärdering

Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-19158
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 16 juli 2021.

Studietakt
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-19167
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 16 juli 2021.

Om utbildningen

Människans upplevelse av livsmedel är individuell och vi kan sägas leva i individuella sensoriska världar. I den här kursen får du en förståelse för hur perceptionen fungerar och hur preferenser skapas för att kunna anpassa livsmedel, kostråd och måltider efter individer och målgruppers behov.

Du får i kursen möjlighet till fördjupning inom ett område där din specifika utbildningsbakgrund och blivande profession påverkar val av mätmetoder och metodologiska utmaningar.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen i kostvetenskap alternativt Ämneslärarprogrammet i hem- och konsumentkunskap 7-9 eller motsvarande kunskaper.

Högskolepoäng, max 225 hp

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.

Idrottshögskolan, som är en del av Utbildningsvetenskapliga fakulteten har sina lokaler på Skånegatan 14 B, endast några minuters gångväg från både Heden och Korsvägen, centrala knutpunkter.