Konst- och bildvetenskap grundnivå

GU-14024
Ansökan stängd

Om utbildningen

I den här kursen får du konsthistorisk kompetens som eftersöks inom allt fler yrken, både inom konstfältet och kreativa näringar. Vi studerar betydelsen av konst, bild och miljö i vår samtid och i historiska perioder som antiken, medeltiden eller renässansen. Du lär dig tillämpa grundläggande teorier och metoder för att analysera konst och kreativa uttryck i en globaliserad värld.  Kursen består av delkurserna KV1010 (Från forntiden till medeltiden), KV1020(Från renässansen till barocken), KV1030 (Från nyklassicismen till nationalromantiken) och KV1040 (Från modernismen till samtidskonsten).

Du utvecklar en användbar konstvetenskaplig kompetens som är eftertraktad inom det omfattande konst- och bildfältet, men också inom branscher som media och turism. När allt mera i vårt högteknologiska samhälle automatiseras ger kunskap om konst och kreativitet konkurrensfördelar på arbetsmarknaden.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).

Studier utomlands

En-eller två terminer utlandsstudier kan ingå i en examen i konst- och bildvetenskap. Väljer du att studera tre terminer konst- och bildvetenskap på heltid i Göteborg, kan du läsa valfria kurser utomlands som ett sätt att bygga en examen. Du kan även studera konsthistoria i till exempel Nederländerna.