Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Konst- och bildvetenskap grundnivå

Kurspaket
KV100
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-12701
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 16 juli 2021.

Om utbildningen

I den här kursen får du konsthistorisk kompetens som eftersöks inom allt fler yrken, både inom konstfältet och kreativa näringar. Vi studerar betydelsen av konst, bild och miljö i vår samtid och i historiska perioder som antiken, medeltiden eller renässansen. Du lär dig tillämpa grundläggande teorier och metoder för att analysera konst och kreativa uttryck i en globaliserad värld.  Kursen består av delkurserna KV1010 (Från forntiden till medeltiden), KV1020(Från renässansen till barocken), KV1030 (Från nyklassicismen till nationalromantiken) och KV1040 (Från modernismen till samtidskonsten).

Du utvecklar en användbar konstvetenskaplig kompetens som är eftertraktad inom det omfattande konst- och bildfältet, men också inom branscher som media och turism. När allt mera i vårt högteknologiska samhälle automatiseras ger kunskap om konst och kreativitet konkurrensfördelar på arbetsmarknaden.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Studier utomlands

En-eller två terminer utlandsstudier kan ingå i en examen i konst- och bildvetenskap. Väljer du att studera tre terminer konst- och bildvetenskap på heltid i Göteborg, kan du läsa valfria kurser utomlands som ett sätt att bygga en examen. Du kan även studera konsthistoria i till exempel Nederländerna.