Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Konst- och bildvetenskap: Från renässansen till barocken

Kurs
KV1020
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-12714
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 juli 2021.

Om utbildningen

I kursen får du tillgång till översiktlig kunskap om renässansen och barocken, två centrala perioder i den västerländska bildningstraditionen. Som student i konstvetenskap lär du dig använda visuella studier och källtexter för att undersöka betydelsen av renässansens och barockens konstnärliga uttryck. Kursen ger dig verktyg för att undersöka, förstå, förklara och diskutera utvalda exempel på konst och arkitektur under den aktuella tidsperioden. Under kursen får du löpande orientering om konstvetenskapliga nyckelbegrepp, metoder och teorier som används för att studera konst och arkitektur under renässansen och barocken. Du utvecklar en konstvetenskaplig kompetens som är eftertraktad och ger konkurrensfördelar i vårt högteknologiska samhälle.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Studier utomlands

En-eller två terminer utlandsstudier kan ingå i en examen i konst- och bildvetenskap. Väljer du att studera tre terminer konst- och bildvetenskap på heltid i Göteborg, kan du läsa valfria kurser utomlands som ett sätt att bygga en examen. Du kan även studera konsthistoria i till exempel Nederländerna.