Internationella relationer: metod och examensarbete

Kurspaket
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-16714
Ansökan stängd

Kort om kurspaketet

Det här kurspaketet ger en grundlig genomgång av samhällsvetenskaplig metod och möjlighet att under individuell handledning självständigt genomföra en vetenskaplig studie.

Om utbildningen

Paketet består av kurserna:

• GS1311 Metod inom globala studier
  • IR1511 Internationella relationer: examensarbete

Kontakta studievägledningen om du har frågor om utbildningen:

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Godkänt resultat i kärnkurser om sammanlagt 30 hp i Internationella relationer, godkänt resultat i fördjupningskurser om sammanlagt 30 hp i Internationella relationer.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Efter studierna

Efter att ha läst internationella relationer har du relevant kunskap och analytiska verktyg för arbete hos arbetsplatser som har internationell inriktning och som sysslar med områdesanalys, utrednings- och utvärderingsarbete, projektledning eller policyarbete.

Du kan jobba inom statliga myndigheter, kommunalt eller i organisationer som arbetar med integration/migration, mänskliga rättigheter och internationalisering. Hos privata aktörer i näringslivet går det att jobba som konsult med bland annat corporate social responsibility (CSR-frågor) och klimat- och miljöfrågor. Du kan också söka dig till överstatliga organisationer som EU eller FN.

Så är det att plugga

Lokaler

Undervisningen ges i Annedalsseminariet i Linnéstaden, ett stenkast från Slottsskogen.