Länkstig

Hållbar matkonsumtion

Kurs
IKA309
Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-19160
Ansökan stängd

Detta är en utbildning med fokus på hållbarhet. Läraren har skapat kursen eller programmet med hänsyn till minst ett av våra 10 hållbarhetskriterier. För dig som studerar innebär hållbarhetsmärkningen en vägledning, kvalitetssäkring och garant för att kurser eller program verkligen innehåller ett tydligt hållbarhetsperspektiv.

Om utbildningen

I denna kurs identifieras och problematiseras hållbar matkonsumtion med utgångspunkt i de Globala hållbarhetsmålen Agenda 2030, Nationella Livsmedelsstrategin och Nordiska näringsrekommendationer.

Kursen behandlar synergier, konflikter och möjliga lösningar för grupper i befolkningen när hållbarhetsmålen ska nås samt teorier om hur hållbar matkonsumtion kan förstås.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen i kostvetenskap alternativt Ämneslärarprogrammet i hem- och konsumentkunskap 7-9 eller motsvarande kunskaper.

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Så är det att plugga

Undervisningen

Kursen kommer gå som hybrid ht-23 dvs möjlighet att både delta på plats på campus som distans vid kurstillfällena.
 

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.  

Idrottshögskolan, som är en del av Utbildningsvetenskapliga fakulteten har sina lokaler på Skånegatan 14 B, endast några minuters gångväg från både Heden och Korsvägen, centrala knutpunkter.