Gudsmöten, omvändelser och apostasi

GU-14807
Ansökan stängd

Om utbildningen

Vi tycks idag bevittna ett avkristnande av Europa; de forna statskyrkorna tappar medlemmar i rasande takt.  Liknande exempel på minskade medlemstal och engagemang i religiösa organisationer återfinns även i andra delar av världen. Samtidigt finns det tecken på en omvänd global utveckling där fler människor än tidigare vänder sig till organiserad religion.

Hur kan vi förstå dessa tillsynes motstridiga trender? Varför väljer enskilda människor att lämna eller ansluta sig till organiserad religion? Religiös omvändelse och konvertering är sedan länge beforskade områden inom religionsvetenskapen. Kursen tar både upp aktuella perspektiv på religiös omvändelse och den numera växande forskningen om människor som lämnar sin religion.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Godkänd grund- och fortsättningskurs om sammanlagt 60hp i valfritt ämne, eller motsvarande.

Högskolepoäng, max 225 hp.