Fortbildning teaterdidaktik för gymnasielärare inriktning regi

Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-13752
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen vänder sig till verksamma teaterlärare på estetiska programmet inriktning teater och lägger tonvikten på regi. Hur arbetar en lärare/regissör med elever? Vilka verktyg använder regissören? Och hur ser regissörens olika skeden ut i regiprocessen? Detta är frågor som behandlas i kursen.

Kursen utgår ifrån ett gestaltande arbete inom regi och inkluderar ett scenframställningsarbete där du leder arbetet enskilt och tillsammans med andra, men är också deltagare/skådespelare i andras arbeten.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Lärarexamen inriktning gymnasiet i ämnet teater samt minst ett års dokumenterad yrkeserfarenhet som gymnasielärare i ämnet teater på minst halvtid.

Yrkeslivserfarenhet

Så är det att plugga

Undervisningen

Campusträffar sker vid tre tillfällen fredag eftermiddag till lördag eftermiddag:

• Vecka 36 (4–5/9)
  • Vecka 44 (30–31/10)
  • Vecka 1 (8–9/1 2021)

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. I huset finns bland annat två teatrar, åtta studios, konsertsal, scenteknik, kostymateljé och verkstad. Besöksadress: Fågelsången 1, Göteborg.