Studenter spelar teater
Foto: Johan Wingborg

Fortbildning teaterdidaktik för gymnasielärare inriktning regi

MVKP18
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)

Om utbildningen

Kursen vänder sig till verksamma teaterlärare på estetiska programmet inriktning teater och lägger tonvikten på regi. Hur arbetar en lärare/regissör med elever? Vilka verktyg använder regissören? Och hur ser regissörens olika skeden ut i regiprocessen? Detta är frågor som behandlas i kursen.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Lärarexamen inriktning gymnasiet i ämnet teater samt minst ett års dokumenterad yrkeserfarenhet som gymnasielärare i ämnet teater på minst halvtid.

Så är det att plugga

Undervisningen

Kursen utgår ifrån ett gestaltande arbete inom regi och inkluderar ett scenframställningsarbete där du leder arbetet enskilt och tillsammans med andra, men är också deltagare/skådespelare i andras arbeten.

Campusträffar sker vid tre tillfällen fredag eftermiddag till lördag eftermiddag:

• Vecka 36 (4–5/9)
  • Vecka 44 (30–31/10)
  • Vecka 1 (8–9/1 2021)

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. I huset finns bland annat två teatrar, åtta studios, konsertsal, scenteknik, kostymateljé och verkstad. Besöksadress: Fågelsången 1, Göteborg.