Arkeologisk teori och metod i den akademiska texten

Avancerad nivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-12152
Ansökan stängd

Om utbildningen

I denna kurs får du möjlighet att fördjupa dina färdigheter i akademiskt skrivande. Vi behandlar skrivprocessens olika moment under föreläsningar, seminarier och praktiska skrivövningar. Särskilt fokus ligger på de delar som rör teori och metod samt relationen mellan teoretiska och metodologiska avväganden. Vidare behandlar vi hur vi identifierar och presenterar ett vetenskapligt problem i relation till existerande forskning. I en avslutande skriftlig uppgift berör du relationen mellan teoretiska och metodologiska överväganden i en tilltänkt eller fiktiv masteruppsats. Detta arbete ventileras vid ett avslutande seminarium där det också ingår att granska, kommentera och diskutera andra studenters arbeten.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen (180 hp), eller motsvarande, med något av ämnena Arkeologi eller Antikens kultur och samhällsliv som huvudämne (90 hp).

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Du hittar Institutionen för historiska studier i Humanistens lokaler på Renströmsgatan 6. Vår personal sitter på plan 5 och 6.