Svenska kyrkans tro och liv, fördjupningskurs

RKT130
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-24822
Ansökan stängd

Om utbildningen

I fokus står Svenska kyrkans självförståelse och liv i historia och nutid. Infallsvinklarna och perspektiven är flera: identitet och mångfald, organisation och ämbete, bekännelse, arvet från fornkyrkan och reformationstiden, spiritualitet och gudstjänstliv samt Svenska kyrkans historia och kyrkoordning.

Olika nu aktuella samhällsförändringsperspektiv behandlas med frågor kring migration och integration, samt kyrkans roll som kritisk aktör i samhället.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Godkänd fortsättningskurs i Tros- och livsåskådningsvetenskap (RKT123), 15 hp eller i Kristendomens historia (RKT121), 15 hp eller motsvarande. För sökande från tidigare utbildningssystem krävs godkänd fortsättningskurs i religionsvetenskap (RKL300/RK3000), 30 hp eller motsvarande.

Högskolepoäng, max 165 hp.