Bild
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Pedagogisk och kulturpedagogisk handledare 2

Kurs
MVKPK2
Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Kväll
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökningsperiod
-
Anmälningskod
GU-25354
Ansökan stängd

Kort om kursen

Kursen är en fortbildningskurs och en fortsättning av Pedagogisk och kulturpedagogisk handledare 1 (MVKPK1). Den vänder sig till dig som är verksam pedagog och som vill fördjupa dina kunskaper och insikter om kulturpedagogisk handledning.

Om utbildningen

Kursen belyser barns och ungas lärande och utveckling, och behandlar pedagogisk och kulturpedagogisk handledning och verksamhetsutveckling utifrån olika teman. Dessa teman anknyter till olika teoretiska och praktiska perspektiv på undervisning, men också till generella perspektiv relaterat till förskola, grundskola och samhälle, som exempelvis hållbarhet, mångfald och användandet av olika slags kulturella redskap. Undervisningen består av föreläsningar, seminarier, workshops och gruppstudier och individuella studier på distans. Dessutom ingår ett individuellt arbete som kopplas till ditt undervisningsområde och dina egna erfarenheter av pedagogisk verksamhet.

Behörigheter och urval

Behörighet

Godkänt resultat MVKPK1, Pedagogisk och kulturpedagogisk handledare 1, 7,5 hp.

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Så är det att plugga

Undervisningen

Vårterminen 2023 går kursen på torsdagskvällar 18.00 - 20.00.

Lokaler

Högskolan för scen och musik bedriver sin verksamhet på fyra adresser i Göteborg: Eklandagatan 86, Åvägen 24 (Brewhouse), Vasagatan 50 (HDK-Valand) och Triörgatan 1 (Andra stället).

Läs mer om lokaler