Pedagogisk och kulturpedagogisk handledare 2

GU-23748
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen är en fortbildningskurs och en fortsättning av Pedagogisk och kulturpedagogisk handledare 1 (MVKPK1). Den vänder sig till dig som är verksam pedagog och som vill fördjupa dina kunskaper och insikter om kulturpedagogisk handledning. Kursen belyser barns och ungas lärande och utveckling, och behandlar pedagogisk och kulturpedagogisk handledning och verksamhetsutveckling utifrån olika teman. Dessa teman anknyter till olika teoretiska och praktiska perspektiv på undervisning, men också till generella perspektiv relaterat till förskola, grundskola och samhälle, som exempelvis hållbarhet, mångfald och användandet av olika slags kulturella redskap. Undervisningen består av föreläsningar, seminarier, workshops och gruppstudier och individuella studier på distans. Dessutom ingår ett individuellt arbete som kopplas till ditt undervisningsområde och dina egna erfarenheter av pedagogisk verksamhet.

Behörigheter och urval

Godkänt resultat MVKPK1, Pedagogisk och kulturpedagogisk handledare 1, 7,5 hp.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Vårterminen 2021 går kursen på torsdagskvällar 18.00 - 20.00.

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. Besöksadress: Fågelsången 1, Göteborg.