Möbeldesign inriktning trä, introduktionskurs

GU-15001
Ansökan stängd

Kort om kurspaketet

Detta kurspaket riktar sig till dig som vill ha en introduktion till konstnärliga studier i möbeldesign med inriktning trä. Under en termin får du möjlighet att undersöka olika tekniker genom uppgifter och teman som tar sin utgångspunkt i begreppen material, kropp och rum.

Om utbildningen

Du får stöd i att utveckla arbetsmetoder och reflektera kring ditt arbete, och även i att både skriftligt och muntligt kommunicera dina val av metoder. Visuell gestaltning och kommunikation, liksom teori och historia, ingår också i kursen. Undervisning sker i form av föreläsningar och övningar med handledning, workshops och genomgångar.

Kursträffar

Kurpaketet ges på helfart under höstterminen 2022. Studenter på den fristående kursen samläser med programstudenterna på Konstnärligt kandidatprogram i Möbeldesign med inriktning trä. Undervisningen sker på plats vid HDK-Valand Campus Steneby. Undervisningsspråk är Engelska.

Läs mer om hur du ansöker på vår internationella sida.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Urvalet baseras på arbetsprov.