Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Länkstig

Möbeldesign inriktning trä, introduktionskurs

Kurspaket
SBMD1
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Bengtsfors
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-15002
Tillfället är inställt

Kort om kurspaketet

Detta kurspaket riktar sig till dig som vill ha en introduktion till konstnärliga studier i möbeldesign med inriktning trä. Under en termin får du möjlighet att undersöka olika tekniker genom uppgifter och teman som tar sin utgångspunkt i begreppen material, kropp och rum.

Om utbildningen

Detta kurspaket riktar sig till dig som vill ha en introduktion till konstnärliga studier i möbeldesign med inriktning trä. Under en termin får du möjlighet att undersöka olika tekniker genom uppgifter och teman som tar sin utgångspunkt i begreppen material, kropp och rum. Du får stöd i att utveckla arbetsmetoder och reflektera kring ditt arbete, och även i att både skriftligt och muntligt kommunicera dina val av metoder. Visuell gestaltning och kommunikation, liksom teori och historia, ingår också i kursen. Undervisning sker i form av föreläsningar och övningar med handledning, workshops och genomgångar.

Utbildningen är förlagd till HDK vid Steneby i Dals Långed och antagning görs i mån av plats i våra verkstäder. Undervisningsspråket är engelska. Om du är svenskspråkig kan du utföra vissa moment på svenska. Ansökan görs på engelska eller svenska.

Under vårterminen finns en fortsättningskurs som söks separat.

Kursen ges på engelska. Läs mer om hur du ansöker på vår internationella sida.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Urvalet baseras på arbetsprov.