Möbeldesign inriktning trä, introduktionskurs

Ansökan stängd

Kort om kurspaketet

Om utbildningen

Detta kurspaket riktar sig till dig som vill ha en introduktion till konstnärliga studier i möbeldesign med inriktning trä. Under en termin får du möjlighet att undersöka olika tekniker genom uppgifter och teman som tar sin utgångspunkt i begreppen material, kropp och rum. Du får stöd i att utveckla arbetsmetoder och reflektera kring ditt arbete, och även i att både skriftligt och muntligt kommunicera dina val av metoder. Visuell gestaltning och kommunikation, liksom teori och historia, ingår också i kursen. Undervisning sker i form av föreläsningar och övningar med handledning, workshops och genomgångar.

Utbildningen är förlagd till HDK vid Steneby i Dals Långed och antagning görs i mån av plats i våra verkstäder. Undervisningsspråket är engelska. Om du är svenskspråkig kan du utföra vissa moment på svenska. Ansökan görs på engelska eller svenska.

Under vårterminen finns en fortsättningskurs som söks separat.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet