Bild
Länkstig

Möbeldesign inriktning trä, introduktionskurs

Kurspaket
SBMD1
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Bengtsfors
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökningsperiod
-
Anmälningskod
GU-15002
Ansökan stängd

Kort om kurspaketet

Detta kurspaket riktar sig till dig som vill ha en introduktion till konstnärliga studier i möbeldesign med inriktning trä. Under en termin får du möjlighet att undersöka olika tekniker genom uppgifter och teman som tar sin utgångspunkt i begreppen material, kropp och rum.

Om utbildningen

Du får stöd i att utveckla arbetsmetoder och reflektera kring ditt arbete, och även i att både skriftligt och muntligt kommunicera dina val av metoder. Visuell gestaltning och kommunikation, liksom teori och historia, ingår också i kursen. Undervisning sker i form av föreläsningar och övningar med handledning, workshops och genomgångar.

Kurspaketet består av följande kurser;

  • SBMG06 Möbeldesign inriktning trä 1, 18 hp
  • SBVI01 Visuell gestaltning och kommunikation 1, 7,5 hp
  • SBHI01 Teori och historia 1, 4,5 hp

Kursträffar
Kurspaketet ges på helfart under höstterminen. Studenter på den fristående kursen samläser med programstudenterna på Konstnärligt kandidatprogram i Möbeldesign med inriktning trä. Undervisningen sker på plats vid HDK-Valand Campus Steneby. Undervisningsspråk är Engelska. 

Ett mer detaljerat schema för kursen kommer publiceras i lärplattformen Canvas inför kursstart. 

Ansök i tre steg

  1. Ansök till kursen via antagning.se. Deadline 15 april 2024.
  2. Skicka in ditt arbetsprov via SlideRoom. Deadline 15 april 2024.
  3. Säkerställ att dina meriter som styrker din behörighet till kursen är registrerade på antagning.se. Deadline 20 juni 2024.

Ditt arbetsprov ska innehålla; 

  • CV, Tidigare erfarenhet och utbildning. I denna del hänvisar du till kurser du har gått och beskriver tidigare erfarenheter som du tror är viktiga för din ansökan. Att ha gått en förberedande konstnärlig utbildning eller förberedande trähantverksutbildning är en fördel men inget krav. Tidigare anställningar, fritidsintressen eller resor kan vara lika viktiga att lista här, om du upplever att det stärker din ansökan.
  • Arbetsprover, 6 bilder. I denna del visar du egna verk som representerar din kreativa upplevelse. Vi vill se fotografier av möbler och föremål, teckningar, skisser, målningar och/eller croquis. Varje uppladdat fotografi måste ha en bildtext som förklarar varför fotografiet ingår i ansökan. Här tittar vi på form och färg, presentation och idéer. Utbildningen bygger på självständig och praktisk utforskning av materialet trä och därför vill vi gärna se exempel på erfarenhet av detta i din portfolio.

Din ansökan måste vara anonym. Vänligen inkludera inte ditt namn eller några personuppgifter i din ansökan.

Bedömning av arbetsprov

Det som bedöms i arbetsprovet är kunskaper och färdigheter i material och tekniker samt konstnärlig utvecklingspotential.

Behörigheter och urval

Behörighet

Grundläggande behörighet

Urval

Urvalet baseras på arbetsprov.