Handledning, lärande och ledarskap inom skola och arbetsliv

Avancerad nivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Kväll
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-29454
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 december 2020.

Kursen behandlar handledning, lärande och pedagogiskt ledarskap i skola
och arbetsliv med utgångspunkt i utbildningsvetenskaplig teori och
forskning. I kursen analyseras och problematiseras handledning i
förhållande till verksamhetsutveckling, vuxnas lärande och
yrkesverksammas kompetensutveckling. Genomförandet av kursen bygger på
litteraturstudier, seminarier och föreläsningar. Kursen ges även som
valbar kurs inom Masterprogram i utbildningsledarskap samt Nordiskt
masterprogram i pedagogik med inriktning mot aktionsforskning.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Filosofie kandidatexamen med 180 hp inom huvudområdet pedagogik eller pedagogik och didaktik, eller lärarexamen med minst 180 hp, eller motsvarande kunskaper. Även annan examen med 180 hp på grundnivå kan efter särskild prövning ge behörighet om examensarbetet varit inriktat mot huvudområdet. För programstudenter i Masterprogrammet i utbildningsledarskap krävs också genomgången introduktionskurs Utbildningsledarskap (MLE100), 15 hp. För programstudenter i Nordiskt masterprogram i pedagogik med inriktning mot aktionsforskning krävs en genomgången obligatorisk kurs Aktionsforskning och skolutveckling (PDA104), 15 hp. Ansökan om särskild prövning görs i samband med ansökan, ifylld blankett om reell kompetens tillsammans med examensarbetet ska laddas upp på Mina sidor på antagning.se.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.  I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar  och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.