Genus i litteraturen: dåtida och nutida perspektiv

SPL134
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-13904
Ansökan stängd

Om utbildningen

In the course we investigate how literature has dealt with issues linked to gender by reading and analysing texts from different language areas and different periods of history. Focusing on geographical, linguistic and cultural aspects we study how gender has influenced literary creativity and how individuals of different genders have been depicted in literature. The course covers important questions, such as: Are sex and gender forms of identity that are expressed in literature, or something that we create when we write, read and interpret texts? Furthermore, is literature able to help us think beyond the binary system of gender? The texts which are dealt with in the course are written in different languages but are also available in English translations so that everyone can read and discuss them.

Behörigheter och urval

60 hp i progression i ett humanistiskt ämne eller motsvarande.

Högskolepoäng, max 165 hp.

Efter studierna

Vad händer sedan - plugga vidare, ta ut examen, söka jobb? Hur planerar du dina studier för att få drömjobbet?
Det finns många frågor, och en del svar hittar du här:

Så är det att plugga

Undervisningen

För att minska smittspridningen av Covid-19 kommer all undervisning vid institutionen för språk och litteraturer mellan den 17 januari och den 31 januari att bedrivas helt på ZOOM. Därefter tar institutionen nytt ställningstagande vad gäller återgång till campus.
I nuläget planeras inga ändringar av examinationer utan dessa genomförs efter riskbedömning i enlighet med respektive kursplan. I den gemensamma skrivsalen tillämpas särskilda smittskyddsåtgärder.

För ytterligare information till studenter om Covid-19, se https://studentportal.gu.se/coronaviruset

Vi finns på Humanisten, Renströmsgatan 6

Läs mer om lokaler