Fjärranalys och geografiska informationssystem (GIS)

Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-11204

Om utbildningen

Kursens syfte är att ge fördjupade kunskaper inom fjärranalys i samband med geografiska informationssystem (GIS), att ge fördjupad övning i fjärranalys, samt att ge fördjupade kunskaper om principer för införandet av och tillämpningar av fjärranalys.

Fjärranalys datakällor är både 2D (t. ex satellitspektraldata) och 3D (t. ex punktmoln från LiDAR eller fotogrammetri). Den största delen av kursen ägnas åt praktiska övningar med olika programvaror relaterade till fjärranalys och GIS, som tillsammans med föreläsningar ger en introduktion till teori, användningsområden, planering av drönarflygningar, dataanalys samt skript för databehandling.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs 7,5 hp i Geografiska Informationssystem (GIS) samt minst 45 hp inom huvudområdet Geovetenskap, Geografi eller Marin vetenskap. Studerande med likvärdig utbildning kan efter prövning beredas tillträde till kursen.

Högskolepoäng, max 225 hp.