Bild
Foto: Heather Reese
Länkstig

Avancerad klimatdataanalys

Kurs
GVN370
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-21408
Ansökan stängd

Kort om kursen

I den här kursen får du en introduktion till "Big data" som analysmetod inom klimatvetenskap. Kunskaper i Remote Sensing (fjärranalys) och klimatmodellering är eftertraktade på arbetsmarknaden.

Kursen ingår i kandidatprogrammet i geovetenskap men kan även sökas som fristående kurs.

Om utbildningen

Kursen ger dig en introduktion till avancerade dataanalysmetoder, "Big Data" och metoder som exempelvis fjärranalys och klimatmodellering. 

Efter genomförd kurs kan du:

  • skriva en tydlig algoritm
  • använda en programvara (t.ex. Matlab eller Python) 
  • skapa IF- och FOR-loop för att analysera multidimensionella klimatdata
    att behandla klimatsignaler med filtrering för att visa variabiliteter
  • felsöka (debugging) effektivt

Kursen ingår i kandidatprogrammet i geovetenskap men kan även sökas som fristående kurs.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs att studerande har läst GV2500 Dataananalys för geovetare, 7,5 hp samt minst 60 hp inom huvudområdet Geovetenskap. Studerande med likvärdig utbildning kan efter prövning beredas tillträde till kursen.

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Efter studierna

Om du studerar geovetenskap hos oss så kommer du ha goda karriärmöjligheter både i Sverige och utomlands. Du kan välja att arbeta inom näringsliv, som konsult, projektledare eller inom offentlig förvaltning.

Våra tidigare studenter arbetar till exempel med naturresurshantering, miljöfrågor och samhällsbyggnad och du har stora möjligheter att rikta in dig på just det du är intresserad av.

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen är varierad och består av datorbaserade analysövningar, föreläsningar och projektrapport. 

Som student på Institutionen på geovetenskaper kommer du att vistas i en miljö där kan du förvänta dig engagerade lärare som också är involverade i spännande och högaktuella forskningsprojekt. Några arbetar som konsulter inom geovetenskap. Den starka forsknings- och arbetsmarknadsanknytningen är något våra studenter har stor glädje av.

Studier utomlands

Om du studerar geovetenskap vid Göteborgs universitet finns det goda chanser till utbytesstudier under din utbildning. Detta ses ofta som en god merit när man söker jobb, då många arbeten kräver internationell samverkan. Vi har över 100 avtal inom Erasmus och andra utbytesprogram med universitet och högskolor runt om i världen, både inom och utom Europa.