Bild
Två studenter går i korridorerna på Handelshögskolan
Foto: Carina Gran
Länkstig

Stort internationellt intresse för nya engelska kandidatprogrammet i ekonomi

Publicerad

Handelshögskolans nya kandidatprogram på engelska blev det mest sökta kandidatprogrammet på Göteborgs universitet i den internationella ansökningsomgången, som stängde 17 januari.

– Det är jätteroligt att intresset för vårt nya program är så stort. Vi har skapat programmet för att möta efterfrågan från både studenter och arbetsgivare. Nu har vi fått ett kvitto på att många internationella studenter vill komma till Handelshögskolan redan för sin kandidatutbildning, säger Rebecka Arman, programansvarig.

Det engelska kandidatprogrammet i ekonomi välkomnar sin första kull studenter hösten 2023, som en del av Handelshögskolans 100-årsjubileum. Totalt kommer 90 studenter att antas. Internationella studenter ansökte i januari, medan svenska studenter ansöker i april (även europeiska studenter har möjlighet att ansöka i april). I den internationella omgången sökte totalt 1935 personer till programmet. 525 personer från 77 länder sökte programmet som sitt förstahandsval.

Samhället behöver personer med specialistkunskaper inom ekonomi, tränade i kritiskt och självständigt tänkande, som kan använda detta för att utveckla företag och organisationer i en hållbar riktning. Bachelor's Programme in Business and Economics möter detta kompetensbehov. Hög kvalitet och samhällsrelevans är nyckelord för programmet och studenterna tränas i att utveckla sina analytiska färdigheter, förmågan att vända på perspektiv och att söka ny kunskap. De lär sig de klassiska teoretiska grunderna, samtidigt som de tillämpar sina förvärvade kunskaper i verkliga situationer.