Länkstig

Ny bok om medvetet och hållbart måltidsskapande

– Vi önskar att boken Revealing Meals ska spridas till alla som är intresserade av måltider och vi hoppas att studenter inom kostvetenskap ska kunna använda den i sin utbildning, säger Cecilia Magnusson Sporre, universitetslektor i kostvetenskap och Päivi Palojoki, gästprofessor i kostvetenskap.

Bild
​ ​ Bild ​ Bild Bokomslag måltidsskapande [Klicka och drag för att flytta] ​ [Klicka och drag för att flytta] ​ [Klicka och drag

Hur känns det nu när boken har kommit ut?
– Det känns roligt att boken Revealing Meals äntligen är klar. Arbetet har pågått under en ganska lång tid och det är fint att äntligen få se slutresultatet.

Vad handlar ert kapitel om?
– I vårt kapitel fokuserar vi på vad en medveten och hållbar måltid innebär idag och detta lyfts fram i förhållande till måltidsplanering inom området mat för många. Vi diskuterar hur modellen The Consciuos Meal Model kan användas som ett redskap för studenter att i sin utbildning kunna synliggöra och förstå både helhet och detaljer kring den komplexa processen att skapa måltider.

Varför är den här boken viktig?
– Boken har en stor spännvidd för alla som är intresserade av måltidsskapande och den kommer att vara ett viktigt bidrag till våra studenter inom kostvetenskap. 

Boken är skriven inom ämnet måltidskunskap, Restauranghögskolan i Grythyttan, Örebro universitet.