Michael Karlsson har bytt korvkiosken mot restaurang på Tjärnö
Michael Karlsson – även känd som Körv-Micke – började i april jobba som kock i Tjärnölaboratoriets restaurang. På fritiden bygger han lådcyklar och målar tavlor. Michael vikarierar för Mathias Karlsson som prövar på annat arbete.
Vad ska du arbeta med här?
– Jag ska jobba som kock. Sedan jag började för någon månad sedan inser jag att det finns mycket för mig att lära av mina duktiga kollegor om hur maten lagas här. Vi är ett härligt gäng som skrattar mycket ihop.
Vad gjorde du tidigare?
– Under skolåren utbildade jag mig till svetsare och arbetade därefter på gasraffinaderier i Norge och var med att uppföra de högsta byggnaderna i Oslo. Jag var under ett decennium tredje generationens korvkioskinnehavare, och blev då känd för många i Strömstad som Körv-Micke. Förutom jobb i restauranger har jag också lärt pensionärer och barn att laga mat och hållit kurser för grillning i trädgården.
Vad gör du när du inte arbetar?
– I min familj med fru och tre vuxna barn har vi stark sammanhållning. Jag lagar ofta mat för och tillsammans med dem. Kalaswienerkorv, grynkorv och lammkorv är några favoriter. Jag bygger även lådcyklar för försäljning på fritiden.
Något mer du vill berätta?
– Jag gillar att måla och har haft utställningar tillsammans med en av mina döttrar.
Intervju: Martin Larsvik