Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet

Centrum för Europaforskning

Bild
CERGU Centrum för Europaforskning vid Göteborgs universitet
Länkstig

Centrum för Europaforskning vid Göteborgs universitet (CERGU) främjar mångvetenskaplig forskning om Europa och fungerar som en kunskapsnod för mångvetenskaplig och policyrelevant debatt om europeiska utmaningar.

Centrum för Europaforskning vid Göteborgs universitet (CERGU) är en mångvetenskaplig Europaforskarmiljö som etablerades 1995. CERGU arbetar på uppdrag av tre fakulteter: Handelshögskolan, Humanistiska och Samhällsvetenskapliga fakulteterna och är en viktig del i den kompletta akademiska Europamiljön vid GU, tillsammans med Centrum för Europastudier (CES) som organiserar tvärvetenskapliga utbildningsprogram i Europastudier.
Verksamheten vid CERGU ligger till grund för att Göteborgs universitet 1998 utsågs till ett Jean Monnet European Centre of Excellence. Läs mer om CERGU här.
Välkommen att kontakta oss för mer information! För uppdateringar om nyheter och evenemang kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev som kommer tre gånger per år!

Centrum för Europastudier

Tillsammans med Centrum för Europastudier (CES) utgör vi ett Jean Monnet Centre of Excellence – en komplett akademisk miljö med både framstående forskning och utbildning inom Europaforskning. De flesta av lärarna som undervisar i Europakunskap är också forskare på CERGU, vilket innebär att utbildningen kontinuerligt berikas med den senaste kunskapen på området.

Brännpunkt Europa

En av våra samarbetspartners är studentgruppen Brännpunkt Europa, som belönats med Göteborgs studenters stora pris Guldtummen för sitt arbete med att ordna föreläsningar om aktuella politiska händelser. Deras lista med event är minst sagt imponerande! Bland talarna har vi hört såväl forskare och aktivister som toppolitiker och journalister. Eftersom det är en internationell studentgrupp hålls samtliga föreläsningar på engelska.