Verksamhetsförlagt projekt i molekylärbiologi

GU-11040
Ansökan stängd

Om utbildningen

I kursen Verksamhetsförlagt projekt i molekylärbiologi utför du ett projekt under handledning som antingen kan vara praktiskt eller teoretiskt. Du redovisar arbetet skriftligt i form av en vetenskaplig uppsats.

Syftet med kursen är att du får möjlighet att komma i kontakt med forskning inom ämnet molekylärbiologi. Du ska själv söka efter handledare och projekt, antingen på institutionen för kemi och molekylärbiologi, på en annan institution inom samma ämnesområde eller externt inom ett företag eller en myndighet.

För att du ska bli registrerad på kursen måste projektet vara godkänt av examinatorn för kursen.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Godkänd BIO900, Cellbiologi, 15 hp, BIO905, Molekylär genetik, 15 hp, BIO910, Organismvärldens form och funktion, 15 hp, BIO915, Ekologi och evolution, 15 hp samt BIO920, Biodiversitet och systematik, 15 hp eller motsvarande. Dessutom krävs minst en fördjupningskurs i biologi, 15 hp, inom relevant ämnesområde.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Efter studierna

Kursen är en fördjupningskurs på grundnivå. Kursen kan ingå i följande program:

• Kandidatprogram i molekylärbiologi
  • Kandidatprogram i biologi.

Du kan även söka den som fristående kurs.