Länkstig

Idrottsmedicin inom hälsa och prestation

Kurs
IKA304
Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-19158

Om utbildningen

Kursen ges på engelska!
En kombination av föreläsningar, demonstrationer i laboratoriet och litteraturstudier (böcker, vetenskapliga artiklar) kommer att användas, presenteras och diskuteras under kursens gång för att uppnå kursmålen.
A. Teoretiska föreläsningarKursen inkluderar översiktsföreläsningar om den vanligaste traumatologin, idrottsmedicin och fysisk aktivitet för hälsa. Kursen omfattar fysisk aktivitet och idrott för hälsa och prestation, från den äldre patienten med medicinska komplikationer, till den unga elitidrottaren med traumatiska skador.
B. Uppgifter med seminarier (obligtoriska)Presentation av de huvudsakliga medicinska komplikationerna genomförs med medföljande översikt och diskussion vid seminarier.
C. Handledda praktiska demonstrationer (obligatoriska)Praktiska demonstrationer som inkluderar vetenskapligt skrivande/översikt, hjärtscreening och arenasäkerhet (medicinsk handlingsplan). Ordination av fysisk aktivitet inkluderas.
D. Skriftlig rapport (obligatorisk)En skriftlig rapport (översikt) inom ett relevant idrottsmedicinskt ämne kommer att vara del av kursen och utgör kursexamination.
E. Skriftlig salstentamen (obligatorisk)

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen i idrottsvetenskap, kostvetenskap, nutrition, medicin, fysioterapi eller liknande.

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.  


Idrottshögskolan, som är en del av Utbildningsvetenskapliga fakulteten har sina lokaler på Skånegatan 14 B, endast några minuters gångväg från både Heden och Korsvägen, centrala knutpunkter.