Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Bayesiansk dataanalys och maskininlärning

Kurs
FYM285
Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-11168
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen introducerar studenterna till att använda ett antal algoritmer och metoder inom statistisk inferens och maskininlärning, som i sin tur är centrala inom vetenskaplig dataanalys. Stort fokus ligger på praktiska tillämpningar av Bayesiansk inferens inom ingenjörs- och naturvetenskap, det vill säga förmågan att kunna kvantifiera styrkan hos induktiv inferens från fakta (till exempel experimentell data) till propositioner såsom vetenskapliga hypoteser och modeller.

Kursen är projektbaserad och studenterna kommer att exponeras för modern naturvetenskaplig forskning genom olika projekt. Ett delsyfte är att lära studenterna att utveckla och strukturera datorprogram för att kunna genomföra pålitlig och vetenskaplig dataanalys. Mer specifikt kommer projektuppgifter att utföras med programmeringsspråket Python i kombination med användbara, och fritt tillgängliga, programbibliotek.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen i fysik eller motsvarande. Sökande måste påvisa kunskaper i engelska: engelska 6/engelska B från svenskagymnasiet, eller motsvarande nivå av ett internationellt erkänt test, till exempel TOEFL,IELTS.

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.