Bild
skärmdump från zoom
Länkstig

Digital inspirationsdag lockade många

Publicerad

Allt ifrån kiselalger som bränsle till klimatförändringen i Arktis och mikroskopiska mätmetoder. Årets Fönster mot naturvetenskap bjöd på ett smakprov av aktuell forskning och inspiration till att plugga vidare.
- Det var kul att så många anmälde sig trots att vi ställt om till digitalt evenemang även i år, säger projektledaren Elisabeth Zander.

18 gymnasieklasser från 14 olika skolor deltog i årets upplaga av Fönster mot naturvetenskap, en inspirationsdag om naturvetenskap och matematik. Förmiddagen bestod av korta populärvetenskapliga föreläsningar samt en möjlighet för eleverna att höra lite mer om livet som student och ställa sina frågor direkt till några studenter. Under eftermiddagen kunde eleverna gå på virtuell rundtur, få information om studier och höra mer om aktuell forskning.

Bild
Porträttbild på Angela Wulff
Angela Wulff pratade om sin favoritsysselsättning - algforskning
Foto: Malin Arnesson

Marinbiologen och algforskaren Angela Wulff var en av de som höll en digital föreläsning för gymnasieeleverna.
- Det är alltid så mycket roligare att prata "live" med elever,  men samtidigt positivt att vi når fler via zoom. Man kanske kan tänka sig en kombination i framtiden, säger hon.

Fönster mot naturvetenskap

Naturvetenskapliga fakulteten bjuder sedan många år tillbaka in gymnasieelever för att lyssna på föreläsningar, göra laborationer och träffa studenter. Sedan 2015 sker det i form av Fönster mot naturvetenskap.

De två senaste åren har Fönster mot naturvetenskap skett helt digitalt.

Mer information om fakultetens aktiviteter för gymnasieskolan