Göteborgs universitet
Bild
Dator

Studievägledare

Funderar du på att börja studera kurser eller program i något av våra ämnen? Eller är du redan student hos oss och funderar på vidare studier och vad du vill göra efter studierna? Vid institutionen finns tre studievägledare, som ansvarar för vägledning inom våra olika ämnen.

Välkommen till studievägledningen på institution för litteratur, idéhistoria och religion

Funderar du på att börja studera kurser eller program i något av våra ämnen? Eller är du redan student hos oss och funderar på vidare studier och vad du vill göra efter studierna?

Ett bra sätt att komma vidare i sina funderingar är att boka ett samtal med en studievägledare. Tillsammans tittar vi på vem du är, hur din situation ser ut just nu och bollar olika alternativen för att komma vidare.

Du är också välkommen till oss med mer specifika frågor om kurser, program, ansökan, behörighet, antagning, studieplanering, tentor, examinationer, studieuppehåll/studieavbrott, särskilt pedagogiskt stöd vid funktionsvariation, examen eller annat studierelaterat.

Studievägledaren är opartisk i relation till universitetet. Alla samtal utgår från dig som student och omfattas av tystnadsplikt.

Kontakta oss för att boka tid för att ses antingen på plats på Humanisten, via Zoom eller telefon. Här hittar du kontaktuppgifter till oss studievägledare på institutionen för litteratur, idéhistoria och religion:

Studievägledare för litteraturvetenskap, teaterstudier och masterprogrammet Digital humaniora:

Camilla Alvhage (rum C641)
Telefon: 031-786 4580
E-post: 
camilla.alvhage@gu.se

Finns på kontoret måndagar och onsdagar

Studievägledare för idé- och lärdomshistoria, religionsvetenskap och teologi samt masterprogrammet Kritiska studier:

Kristina Svensson (rum C679)
Telefon: 031-786 4519
E–post: 
kristina.svensson@lir.gu.se

Telefontid: mån 13-15, tis-ons 10-11.30.

Studievägledare för ämneslärarprogrammet i svenska och religionskunskap:

Peter Olsson (Rum C619)

Telefon: 031-786 6506 (torsdagar 13:30-14:30)

E-post: studiev.larare@lir.gu.se