Göteborgs universitet
Bild
jordglob
Länkstig

QoG Data

Välkommen till QoG-institutets datasidor. Här hittar du flera olika datamängder, ett variabelsökverktyg, ett datavisualiseringsverktyg och annan användbar information, allt kopplat till samhällsstyrningens kvalitet, på engelska the Quality of Government.

All våra datamängder och verktyg är fritt tillgängliga för nedladdning. 

Vänligen besök vår internationella hemsida för att komma åt allt datarelaterat innehåll eller följ länkarna nedan. 

Datamängder för nedladdning

QoG Data erbjuder fritt tillgängliga datamängder, både sammanställningar av andrahandskällor och originaldata. Våra datamängder möjliggör för dig som användare att forska kring och bättre förstå begrepp relaterade till samhällsstyrningens kvalitet, på engelska the Quality of Government. 

Gå till Data Downloads på vår internationella sida

Variabelsökverktyg

I QoG Basic Dataset, QoG Standard Dataset och QoG OECD Dataset inkluderar vi ett stort antal variabler. För att göra det lättare för dig som användare att hitta de variabler du är intresserad av så har vi skapat ett variabelsökverktyg.

Gå till Variable Search Tool på vår internationella sida

Visualiseringsverktyg

Med hjälp av våra visualiseringsverktyg kan du som användare visualisera olika variabler i QoG Basic Dataset genom olika verktyg som hjälper dig att förstå mönster mellan länder och tid.

Gå till Visualization Tools på vår internationella sida

Data Extras

På dessa sidor hittar du material som kommer att berika din upplevelse av att arbeta med QoG data, allt från läsrekommendationer för kvantitativ analys till tips på hur du använder våra datamängder i olika program. Använd dessa resurser för att förbättra ditt arbete och för att lära dig hur du kan använda vår data på bästa sätt.  

Gå till Data Extra på vår internationella sida