Bild
Foto: Illustration: Cecilia Lundgren
Länkstig

Professionellt lärande i digitala miljöer

Studietakt
50%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökningsperiod
-
Anmälningskod
GU-19355
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 juli 2024.

Om utbildningen

Den här kursen behandlar omvandlingen inom professionellt lärande och arbetsplatslärande relativt digitaliseringen av formellt och informellt, livslångt lärande i såväl institutionella sammanhang som näringsliv och industri. 

Kursen fokuserar de förändrande praktiker professionella möter inom teknik-, hälso- och utbildningsområdena och hur digitala teknologier på olika sätt förändrar aktiviteter som kompetensutveckling, coachning och deltagande i professionella lärandegemenskaper. 

Behörigheter och urval

Behörighet

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen om minst 180 högskolepoäng eller motsvarande examen. Dessutom krävs kunskaper i engelska: Engelska6/EngelskaB från svenska gymnasiet eller motsvarande nivå av ett internationellt erkänt test, till exempelTOEFL, IELTS, alternativt kandidatexamen från utbildning genomförd på engelska.

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Så är det att plugga

Undervisningen

Kursen baseras både på nät- och campusbaserade aktiviteter och omfattar
föreläsningar, workshops och seminarier. Arbete både i grupp och individuellt ingår i
kursen.

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader:

  • A-huset på Västra Hamngatan 25
  • B-huset på Läroverksgatan 15
  • C-huset på Läroverksgatan 5

I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.