Algoritmer för maskininlärning och slutledning

DIT382
Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-28653
Ansökan öppnar 15 september 2021

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs att studenten ska ha en kandidatexamen. Specifikt krävs följande kunskaper: - 7.5 hp i programmering (t.ex. DIT440 Introduktion till funktionell programmering, DIT042 Objektorienterad programmering, DIT012 Imperativ programmering med grundläggande objektorientering, eller motsvarande) - 7.5 hp i datastrukturer (t.ex. DIT961 Datastrukturer, DIT181 Datastrukturer och algoritmer, eller motsvarande) - 7.5 hp i grundläggande sannolikhetsteori och statistik (t.ex. MSG810 Matematisk statistik och diskret matematik, DIT861 Statistiska metoder för Data Science, eller motsvarande) - 7.5 hp i linjär algebra (t.ex. MMGD20 Linjär algebra, eller motsvarande) - 7.5 hp i analys (t.ex. MMGD30 Matematisk analys, eller motsvarande) Följande kunskapsnivå i Engelska krävs; Engelska 6/Engelska B eller motsvarande från ett erkänt internationellt test, t.ex. TOEFL, IELTS.

Högskolepoäng, max 165 hp.