Göteborgs universitet
Bild
Student i bibliotek
Foto: Natalie Greppi
Länkstig

Verkstäder och studiemiljö på Vasagatan

I byggnaderna på Vasagatan finns välutrustade verkstäder och teknisk utrustning att låna för dig som studerar utbildningar inom fri konst, foto och film eller studerar till bild- eller slöjdlärare. Här finner du ett urval av våra verkstäder och studiemiljöer. Vissa salar, verkstäder och rum är öppna för alla studenter på HDK-Valand medan andra bara har utrymme för vissa programstudenter eller är individuella studieplatser.

Fri konst

För dig som studerar på fri konst finns materialverkstäder, ateljéer och mindre enskilda studieplatser. Här finns bland annat verkstäder för skulptur, konstruktion och arbeten med trä och metall.

Video (0,18)
Konstruktionsverkstaden
Video (0,27)
Skulpturverkstaden

Film och foto

För våra film- och fotostudenter finns välutrustade studior för fotografering, videoredigering, analog framkallning av film och ljudläggning. Vi har även en fullt utrustad biosalong för filmvisning.

Video (0,18)
Black box

Digital bild och tryck

I vår bildverkstad finns professionell utrustning för digital bildbearbetning och storformatstryck i högsta kvalité. Vi har även en verkstad för bokbinderi.

Slöjd och bild

Vi har två välutrustade slöjdsalar, en för hårda och en för mjuka material. Vi har även bildsalar. Dessa salar finns främst till för studenter som studerar till bild- eller slöjdlärare.

Utlåning av teknisk utrustning

För våra inskrivna studenter finns Equipment Checkout som har avancerad teknisk utrustning för stora projekt inom film och fotografi. Resurserna är främst till för studenter inom HDK-Valands utbildningsprogram i film, fotografi och fri konst.

Samtliga foton är tagna av Natalie Greppi, Maja-Kristin Nylander och Cora Hillebrand