Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Realtidssystem

Kurs
DIT162
Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-28655
Ansökan stängd

Om utbildningen

Denna kurs syftar till att ge grundläggande kunskaper om metoder för konstruktion och analys av realtidssystem. Exempel på realtidssystem är styrsystem för bilar, flygplan och rymdfarkoster, samt datorspel och multimediatillämpningar.

Ett inbyggt system är ett datorsystem som är konstruerat för att utföra en eller ett fåtal specifika funktioner. Det är inbyggt i den mening att det är en del av en komplett enhet, ofta omfattande elektrisk hårdvara och mekaniska delar. Av säkerhets- och användbarhetsskäl har vissa inbyggda system strikta krav på icke-funktionella beteenden såsom fördröjning och periodicitet hos datorberäkningarna. Sådana datorsystem kallas realtidssystem.Exempel på realtidssystem är styrsystem för bilar, flygplan och rymdfarkoster, samt datorspel och multimediatillämpningar. Denna kurs syftar till att ge grundläggande kunskaper om metoder för konstruktion och analys av realtidssystem.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs att studenten har klarat följande kurser, eller motsvarande: DIT391 Principer för parallell programmering, 7,5 hp DIT401 Operativsystem, 7,5 hp DIT151 Maskinorienterad programmering, 7,5 hp 

Urval

Högskolepoäng, max 225 hp.

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: högskolepoäng, max 165 hp.