Design av AI-system

GU-28671
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen är för studenter som är intresserade av att lära sig applicera olika empiriskametoder inom programvaruteknik. Kursen introducerar kvantitativa och kvalitativametoder inom programvaruteknik åtföljt av statistiska metoder som används tillanalys.

Kursen innehåller:

• Deskriptiv och inferentiell statistik applicerat på programvaruteknik.
  • Kvalitativa och kvantitativa metoder inom programvaruteknik.
  • Metoder för att analysera kvantitativa och kvalitativa data.
  • Användning av statistiska verktyg.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För att vara behörig till kursen ska studenten ha godkända kurser i: 7,5 hp i tillämpad matematiskt tänkande (DIT025 eller DIT856 eller motsvarande) eller i grundläggande matematik (innehållande exempelvis analys, linjär algebra, diskret matematik) 7,5 hp i matematisk statistik, exempelvis MSG810 eller DIT862 eller liknande 7,5 hp Programmering i ett generellt imperativt programmeringsspråk (t. ex.Python/Java/C eller liknande) En introduktionskurs i Data Science och/eller AI, e.g. DIT852 or DIT405 eller liknande Det rekommenderas starkt att studenten har avslutat en kurs i Machine Learning, exempelvis DIT866 eller liknande, eller att en sådan kurs läses parallelt med denna kurs.

Högskolepoäng, max 225 hp.