Design av AI-system

Anmälningskod
GU-28671
Ansökan stängd

Kursen lär ut design av AI-system på flera olika sätt:

• Läsning av artiklar och föreläsningar som beskriver olika AI-system och deras
  • design (exempelvis AlphaZero, Watson, system för självkörande bilar,…)
  • Möjlighet att själv testa och se implementeringen av olika enklare AI-system.
  • Egen problemlösning i form av design och implementering av enklare AI-system.
  • Diskussion om möjligheter och begränsningar med AI, etik och samhällspåverkan.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För att vara behörig till kursen ska studenten ha godkända kurser i: 7,5 hp i tillämpad matematiskt tänkande (DIT025 eller DIT856 eller motsvarande) eller i grundläggande matematik (innehållande exempelvis analys, linjär algebra, diskret matematik) 7,5 hp i matematisk statistik, exempelvis MSG810 eller DIT862 eller liknande 7,5 hp Programmering i ett generellt imperativt programmeringsspråk (t. ex.Python/Java/C eller liknande) En introduktionskurs i Data Science och/eller AI, e.g. DIT852 or DIT405 eller liknande Det rekommenderas starkt att studenten har avslutat en kurs i Machine Learning, exempelvis DIT866 eller liknande, eller att en sådan kurs läses parallelt med denna kurs.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga