Länkstig

Oscar Garcia

Universitetslektor

Institutionen för språk och
litteraturer
Telefon
Besöksadress
Renströmsgatan 6
41256 Göteborg
Rumsnummer
D452
Postadress
Box 200
40530 Göteborg

Om Oscar Garcia

Lärare

  • Mottagning: enligt överenskommelse

Bakgrund

Jag är född i El Salvador men har bott i Sverige sedan 80-talet. Jag har besökt många spanskspråkiga länder och har tillbringat längre perioder i Mexiko, Ecuador och Costa Rica.

År 2010 doktorerade jag i ämnet Spanska, litteraturvetenskaplig inriktning, vid Stockholms universitet. I min avhandling ”Guerrilleros de papel” undersöker jag hur gerillasoldaten skildras i ett antal romaner från Centralamerika (Guatemala, Nicaragua och El Salvador).

Tidigare har jag arbetat som universitetslektor vid Stockholms universitet, Linköpings universitet och Högskolan Dalarna. Jag har till exempel haft kurser i uttal, skriftlig produktion, litteraturhistoria och litterär analys samt handlett uppsatser på olika nivåer.

Vid Göteborgs universitet undervisar jag bland annat i muntlig kommunikation, skriftlig produktion, språkfärdighet, akademiskt skrivande och litteratur samt handleder uppsatser inom ämnet spanska. Likaså undervisar jag på svenska i ämnensövergripande kurser, såsom litteratur och akademiskt skrivande.

Vid sidan av mitt akademiska arbete är jag skönlitterär författare och översättare från svenska till spanska.