Kristofer Göransson

41256 Göteborg
40530 Göteborg

Om Kristofer Göransson

Adjunkt, musikproducent och musiker.

Utbildad gitarrlärare med improvisationsinriktning vid Högskolan för Scen och Musik 2003-2008. Har sedan examen undervisat i elgitarr och musikproduktion på gymnasiet och folkhögskola. Började turnera under senare delen av utbildningen och efter med olika band, artister och föreställningar.

Startade musikstudion Studio Zen 2006 och drev den i Göteborg fram till 2021, därefter i Vänersborg. Jobbar även som masteringstekniker i Svenska Grammofonstudion sedan 2014, samt frilanstekniker i t ex Studio Epidemin och Kungsten Studios.

Släppt egen musik under namnet Kris Gordon och Lars Kristofer.

Är anställd vid Högskolan för Scen och Musik sedan 2017 som adjunkt i musikproduktion.

Personligt

Har en fascination för gamla mixerbord gärna från 70-talet. Favoritsyssla att spela in trummor och att snacka med studenter om nya band och om mixning.