Hem- och konsumentkunskap B
Home and Consumer Studies B
Om litteraturlistan
**Delkurs 1: Livsmedel, mat och måltider**(Food Science), 7,5 hp
Delkurs 2: Näring, mat och måltider (Nutritional Aspects on Food Habits and Meals), 7,5 hp
Beck-Friis, J., Bruce, Å., Cederholm, T., Danielsson-Tham, M. –L., & Lundström, K. (2013). Matens kvaliteter. Kungliga skogs- och lantbruksakademiens tidskrift, Nr 4. (s.6-16).
Berg, C., Larsson, C., & Palojoki, P. (Red.), (2024). Människors möte med mat och måltider. Liber. sid. 108–119, 209–227.
Begner, S. & Coop Sverige. (2021). Vår kokbok. (28:e uppl.). Norstedts. (892 s., valda delar)
Hjälmeskog, K. & Höijer, K. (Red.). (2019). Didaktik för hem- och konsumentkunskap. Gleerup. sid. 95–104.
Johansson, U. & Stubbendorff, A. (2020). Näring och hälsa. (4:e uppl.). Studentlitteratur. (471 s., valda delar)
Livsmedelsverket (2018). Så äter ungdomar i Sverige. Riksmaten – ungdom 2016-2017 (Livsmedelverkets rapportserie nr 14). Livsmedelsverket.
Livsmedelsverket (2021). Nationella riktlinjer för måltider i skolan. Livsmedelsverket.
Nylander, A., Marklinder. I., & Nydahl, M. (Red.). (2024). Livsmedelsvetenskap. (3. uppl.) Studentlitteratur.
Aktuella läroplaner och kursplaner för förskolan, grundskolan, gymnasieskolan och vuxenutbildningen. Stockholm: Skolverket. Hämtas frånwww.skolverket.se
Artiklar och/eller utdrag tillkommer om ca 200 sidor