Institutionen för nationalekonomi med statistik

Vid Handelshögskolan

Vasagatan 1
41124 Göteborg
40530 Göteborg
Leveransadress
Vasagatan 1

Om Institutionen för nationalekonomi med statistik

Mer information hittar du på vår webb: https://www.gu.se/handelshogskolan/nationalekonomi-statistik

Institutionen leds och styrs av prefekten. Prefekten arbetar i nära samarbete med proprefekten, vice prefekten och den administrativa chefen som tillsammans utgör institutionens ledningsgrupp. Ledamöter i ledningsgruppen har tydliga ansvarsområden som forskning, grundutbildning, forskarutbildning, arbetsmiljö och verksamhetsstöd etc.

Institutionsrådet består av representanter för forskare/lärare, personal ur verksamhetsstödet och studerande, men all personal är välkomna att medverka på rådets möten och bidra med synpunkter. Institutionens prefekt är ordförande.

Grundutbildningskommittén (GRUK) ansvarar för strategiska frågor kring utbildning och undervisning på grund- och masternivå, och leds för närvarande av viceprefekten.

Forskningskommittén (FFUK) ansvarar för strategiska frågor som rör forskning och forskarutbildningsprogrammet, och leds för närvarande av prefekten.

Båda dessa organ fungerar rådgivande till prefekten kring frågor som gäller forskning och utbildning antingen direkt eller indirekt via institutionsrådet.

Institutionens lokala arbetsmiljögrupp är ett forum för att följa upp och utveckla arbetsplatsens arbetsmiljö och leds för närvarande av prefekten.
Personal

Omkring 100 personer arbetar vid institutionen för nationalekonomi med statistik fördelat på följande kategorier: verksamhetsstöd, doktorander, lektorer och forskare, professorer och gästprofessorer.

Institutionen gästas regelbundet av internationella forskare som vistas här en längre eller kortare tid, bland annat för att hålla forskningsseminarier.

Kontaktuppgifter till personalen