Göteborgs universitet
Bild
Studier i nationalekonomi sker i en spännande studiemiljö
Foto: Johan Wingborg

Studera hos oss

Nationalekonomi är ett samhällsvetenskapligt ämne med fokus på hur ett samhälle använder sina resurser. Statistik är vetenskapen om insamling, analys och tolkning av data med många tillämpningsområden.

På institutionen för nationalekonomi med statistik erbjuder vi utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå i nationalekonomi och statistik. Nationalekonomer använder både teorier och metoder för att studera beteenden på individ-, företags- och landnivå. Det finns en stor efterfrågan på utbildade nationalekonomer och statistiker. Du kan studera ämnena antingen som fristående kurs eller som del av ett program.

Bygg din egen examen

Istället för att följa ett av våra färdiga utbildningsprogram kan du bygga din examen genom att läsa flera fristående kurser. Då kan du skapa din egen kombination efter personligt tycke och smak. Du kan läsa kurserna i vilken ordning du vill och välja om du vill läsa på deltid eller heltid.

Video (1:36)
"Man förstår hur samhället utvecklas"

Efter examen

Det går bra för våra alumner. De flesta har jobb strax efter examen både inom privat och offentlig sektor. På Handelshögskolan får du möjlighet att träffa potentiella arbetsgivare samtidigt som våra karriärcoacher ger dig möjlighet att utveckla dina talanger.

Studieadministration och studievägledning

Du kan kontakta studieadministrationen på student@economics.gu.se

Studievägledningen nås på svl@economics.gu.se samt tisdag och torsdag kl 11-12 på telefon 031-786 13 40 (Anna-Karin Ågren) eller 031-786 13 36 (Katarina Renström).