Till startsida
Webbkarta

Nyheter

 • Fokus på flyktingbarn i Sverige

  [2015-03-04] Var fjärde flyktingbarn i Sverige går inte i skolan. Det är en slutsats av skillnader i antalet registrerade flyktingbarn hos de skolansvariga kommunerna och Migrationsverket. Det framkom på ett seminarium arrangerat av forskningsmiljön Barndom, ungdom, kultur och lärande.

 • Göran Carstedt ny gästprofessor på Handelshögskolan i Göteborg

  [2015-03-04] Göran Carstedt, med lång erfarenhet från ledande befattningar inom internationella organisationer som Volvo, IKEA, Clinton Climate Initiative och The Society for Organizational Learning vid MIT, har utsetts till ny innehavare av Assar Gabrielssons gästprofessur i tillämpad företagsledning på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

 • Allt fler äldre tillfredsställda med sexlivet

  [2015-03-04] Kvaliteten på äldre personers sexliv har förbättrats mycket sedan 1970-talet. I en avhandling vid Sahlgrenska akademin rapporterar sex av tio kvinnor och sju av tio män över 70 år en hög tillfredsställelse med sexualiteten.

 • Dolda växthusutsläpp synliggörs i ny jordbruksverksrapport

  [2015-03-03] Återställning till våtmark kan minska utsläppen av växthusgaser. Det visar en rapport som forskare från Göteborgs universitet medverkat till att ta fram.

 • Göteborgs universitet inför kvinnodagen 8 mars 2015 - öppen seminariedag och expertlistor för journalister

  [2015-03-03] Latinamerikas feministiska rörelser, jämställdhet enligt kvinnokonventionen och buzz words inom genusforskningen. Det är några av programpunkterna bland våra öppna föreläsningar fredagen den 6 mars, inför internationella kvinnodagen. För dig som är journalist har vi också uppdaterat två av våra expertlistor - en med närmare 200 kvinnor som forskar inom allt från klimatfrågor och varumärken till barns spelande och bröllopsvanor, och en med experter inom jämställdhet och genus.

 • Helena Lindholm Schulz framtidsspanare åt regeringen

  [2015-02-27] Häromdagen utsågs rektor Pam Fredman till statsministern nya innovationsråd. Nu har även universitetets prorektor Helena Lindholm Schulz fått en uppgift för regeringen. Hon blir ledamot i en av de tre analysgrupper som ska ingå i regeringens framtidsarbete.

 • Hallå där Angela Wulff och Anders Torstensson...

  [2015-02-27] ... forskare vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet, som åkt på forskningsexpedition till Antarktis för att tillsammans med forskare från Argentina och Tyskland undersöka klimatförändringarnas effekter.

 • Tvärvetenskaplig antologi om bilden av Sverige

  [2015-02-27] Fyra frågor till Ola Sigurdson, som är redaktör för den tvärvetenskapliga antologin Culture, Health, and Religion at the Millennium - Sweden Unparadised tillsammans med forskarkollegorna Yvonne Leffler och Marie Demker vid Göteborgs universitet.

 • Gästprofessor med målet att öka kunskapen om IT och lärande

  [2015-02-27] Lars Svensson är professor i informatik vid Högskolan Väst och från 2015 gästprofessor vid institutionen för tillämpad IT. Ett av hans mål som ny gästprofessor är att öka kunskapen och intresset för IT och lärande bland studenter och forskare. - Jag vill att forskningen ska spela en roll och bidra till utvecklingen av den svenska skolan, och där är informationsteknologin en viktig pusselbit, säger han.

 • Klart med ny mandatperiod för rektor och prorektor

  [2015-02-26] Det blev idag klart att Pam Fredman och Helena Lindholm Schulz fortsätter som rektor respektive prorektor för Göteborgs universitet i ytterligare två år. Detta efter att regeringen beslutat att förlänga rektors förordnande till 30 juni 2017.

 • Niclas Hagen samordnar nätverk för medicinsk humaniora

  [2015-02-26] Niclas Hagen har tillträtt uppdraget som samordnare för ett nytt nätverk för medicinsk humaniora. På tre år ska han bygga upp och etablera medicinsk humaniora som en synlig och vital inriktning inom Humanistiska fakulteten.

 • Hallå där Martin Harling...

  [2015-02-26] ...vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik vid Göteborgs universitet och vid institutionen för samhälls- och välfärdsstudier på Linköpings universitet. Du är en av över 700 medverkande på den stora nordiska konferensen NERA 2015 på Pedagogen som genomförs 4-6 mars under temat Marketisation and Differentiation in Education.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Ulrika Lundin, pressekreterare

Box 100, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Universitetsbyggnaden, Vasaparken

Telefon:
031-786 67 05
0707-75 88 51

Till sidans topp