Bild på person som håller tal.

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter aktuella stipendier.

Till kalendern

• Att använda rätt strategi i en komplex miljö

[2017-10-20] Att använda rätt sökstrategi är avgörande inom många aktiviteter. Men de hittills rådande strategierna har inte tagit tillräcklig hänsyn till att de flesta miljöer innehåller hinder av olika slag. Det visar en ny studie som publicerats i den vetenskapliga tidskriften PNAS.

• Framtidens läkemedelsmolekyler under luppen

[2017-10-19] Hur läkemedelsmolekyler rör sig i lösning är fokus för en ny doktorsavhandling från Göteborgs universitet. ¿ Det krävs en balans mellan hur rörliga läkemedelsmolekyler bör vara för att de ska kunna binda optimalt till sina läkemedelsmål i kroppen, alltså de proteiner som medicinen ska påverka, säger Emma Danelius, författare till avhandlingen.

• Spelen som är mest beroendeframkallande

[2017-10-18] Vissa spel är mer troliga än andra att leda till spelberoende. Reglering och initiativ för ansvarsfullt spelande bör därför fokusera på dessa spelformer. Det visar en ny studie baserad på forskning vid Göteborgs universitet.