Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsingar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter från Universitets-TV.

Forskarbloggar
Rektors blogg
Pressmeddelanden
Stipendier och anslag
Webb-tv
Mötestider för rektor och styrelse

• Anslag inom Sveriges största satsning på matematiker

[2015-03-31] Chalmers och Göteborgs universitet får 6 av de 17 anslag som Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse och Kungliga Vetenskapsakademien nu delar ut för att stärka den matematiska forskningen i Sverige. Anslagen ska användas till att finansiera tjänster för gästprofessorer och forskare som har doktorerat.

• Om pedagogisk speldesign på stort spelkonvent

[2015-03-31] Under påskhelgen genomförs den stora spelkonferensen GothCon i centrala Göteborg. Jonas Linderoth, spelforskare och pedagogikprofessor finns på plats ihop med studenter från kursen Pedagogisk Speldesign vid Göteborgs universitet. - Spel kan lära oss systemtänkande och systemkritik bättre än andra medier, säger han.

• Vinnare utsedd i arkitekttävlingen

[2015-03-31] Idag presenterade Akademiska Hus vinnaren av arkitekttävlingen om en ny byggnad för Handelshögskolan. Förslaget "Annex" av Johannes Norlander Arkitektur + Arup kammade hem det prestigefulla uppdraget.