Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter aktuella stipendier.

Fler händelser i kalendern

• Ny bok förklarar varför vi röstar som vi gör

[2016-07-25] En analys av Sverigedemokraternas framväxt och nya förklaringsmodeller till varför svenskar lägger sina röster som de gör ¿ bland annat detta belyser nyutkomna boken Svenska väljare. Boken följer en lång tradition vid Göteborgs universitet att efter varje val sammanställa forskning kring väljarbeteende.

• Ny professor i biofysikalisk kemi

[2016-07-25] Fyra frågor till Sebastian Westenhoff, som har utnämnts till professor i biofysikalisk kemi vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

• Ny bok förklarar varför vi röstar som vi gör