Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsingar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter från Universitets-TV.

Forskarbloggar
Rektors blogg
Pressmeddelanden
Stipendier och anslag
Webb-tv
Mötestider för rektor och styrelse

• Socionomstudenter skriver om funktionshinder och långtidssjukdomar i ny bok

[2015-05-29] Ett 50-tal studenter vid Socionomprogrammet har medverkat som författare i en nyskriven studentantologi som handlar om olika bilder av funktionshinder och långtidssjukdomar. I boken "Bilder av funktionshinder och långtidssjukdomar" får läsaren möta studenternas beskrivningar och berättelser om olika funktionsnedsättningar och långtidssjukdomar.

• Filosofen María Zambranos teori aktuell i integrationsdebatten

[2015-05-29] Identitet är en process och den inbegriper alla människor. Det menade den spanska filosofen María Zambrano, som utvecklade en teori om att det inte finns några fullständiga identiteter utan dessa utformas kontinuerligt i relation till det omgivande samhället. Hennes tankar är moderna och högst aktuella i dagens integrationsdebatt.

• Storstadssjukhusen flitigast i sociala medier

[2015-05-29] Samtliga svenska landsting har idag en egen Facebook-sida som i genomsnitt uppdateras drygt varannan dag. Flitigast i sociala medier är sjukhusen i Stockholm och Västra Götaland. Det visar en kartläggning som gjorts av läkarstudenter vid Sahlgrenska akademin.