Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter aktuella stipendier.

Fler händelser i kalendern

• Nytt centrum sätter förnyat fokus på kulturarvsfrågor

[2016-04-29] Torsdagen den 21 april invigdes under högtidliga former Centrum för kritiska kulturarvsstudier vid Göteborgs universitet. En viktig uppgift för centret blir att undersöka hur vi kritiskt kan förhålla oss till kulturarvets olika dimensioner idag.

• Ny webbsida synliggör vad universitetet gör i flyktingfrågan

[2016-04-28] Sextion miljoner människor är på flykt. För att hantera dagens situation och hitta hållbara vägar framåt behövs utbildning och forskning. Göteborgs universitet har skapat en webbsida för att visa hur universitetet kan bidra.

• Stormarknader sporrar utvecklingen av lokala nischbutiker

[2016-04-28] Vad händer när stormarknader etableras i städernas utkanter? Slås mindre butiker ut eller skapas nya möjligheter för den lokala handeln? Florin Maican, gästforskare vid Institutionen för nationalekonomi med statistik, har tillsammans med Matilda Orth undersökt dagligvarumarknaden i Sverige och tagit fram nya metoder för att myndigheter, beslutsfattare och branschen ska få bättre beslutsunderlag.