Till startsida
Webbkarta

Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter aktuella stipendier.

Kalender

Fler händelser i kalendern

Nyheter

  • Satellitdata hjälper forskarna förstå klimatvariationers mönster

    [2016-08-25] Ny forskning med satellitobservationer av den tibetanska högplatån ger en betydelsefull insikt om rumsliga mönster av klimatvariationerna i regionen. I studien som nu publiceras i den vetenskapliga tidskriften Scientific Reports deltar forskare från Göteborgs universitet.

  • Bättre styrning kan rädda miljön i Östersjön

    [2016-08-25] I en tvärvetenskaplig studie ger fyra europeiska forskare en aktuell bild av läget i Östersjön och pekar på de fem viktigaste problemen för områdets miljöförvaltning. Forskargruppen menar att om ansvariga myndigheter och organisationer kombinerade naturvetenskapliga och samhällsvetenskapliga metoder finns goda chanser för en hållbar styrning av Östersjöns ekosystem.

  • Krig under antiken i fokus på internationell konferens

    [2016-08-24] I somras samlades experter på Göteborgs universitet för att diskutera den senaste forskningen inom temat Krigföring under antiken.

Fler nyheter

Universitetets pressrum

Bildbank, presskontakter och expertlistor

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?