Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsingar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter från Universitets-TV.

Nyheter
Forskarbloggar
Rektors blogg
Pressmeddelanden
Stipendier och anslag
Webb-tv
Mötestider för rektor och styrelse

Nyheter

• Professor Marie Stenseke invald i internationell expertpanel för biologisk mångfald

[2015-01-29] Professor Marie Stenseke från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har tagit plats i den av FN initierade vetenskapliga expertpanelen IPBES. Det är den biologiska mångfaldens motsvarighet till klimatpanelen IPCC. Bland 25 forskare från hela världen kommer hon att representera den samhällsvetenskapliga dimensionen.

• Webbmetod kan förhindra blindhet hos för tidigt födda

[2015-01-29] För tidigt födda barn riskerar att drabbas av ögonsjukdomen ROP, som kan orsaka blindhet. Nu kan läkare med hjälp av en ny webbaserad metod hitta riskbarnen långt innan de första symtomen visar sig, vilket ökar möjligheten till förebyggande insatser.

• Fler söker internationella masterutbildningar

[2015-01-27] Antalet sökande till de internationella masterprogrammen vid Göteborgs universitet ökar. Inför höstens terminsstart har cirka 4 500 personer skickat in en ansökan, vilket är ökning med 16 procent jämfört med hösten 2014. För samtliga svenska lärosäten är motsvarande siffra 12 procent.