Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter från Universitets-TV.

Forskarbloggar
Rektors blogg
Pressmeddelanden
Stipendier och anslag
Webb-tv
Mötestider för rektor och styrelse

• GU Holding byter namn till GU Ventures

[2015-08-31] I år firar GU Holding 20 år som inkubator och investerare i tidiga nya affärsidéer med anknytning till Göteborgs universitet. Verksamheten har expanderat kraftigt och vår inkubator- och investeringsverksamhet är nu rankad som topp 10 i Europa. För att visa att vi är mer än ett traditionellt holdingbolag byter vi nu bolagsnamn till GU Ventures.

• "Låt förnybar energi bana väg för global prissättning på koldioxid"

[2015-09-03] Fortsätt göra vind- och solel billigare. Då blir det också lättare att sätta ett pris på växthusgaser och slippa risken för ohanterliga klimatförändringar, uppmanar forskare vid Göteborgs universitet och Chalmers tillsammans med amerikanska kollegor, i en kommenterande artikel i tidskriften Nature.

• Koppling mellan autismspektrumstörning och extremt BMI

[2015-09-03] Extremt BMI, både högt och lågt, är tre gånger vanligare bland barn med autismspektrumstörning än hos jämnåriga utan sådana problem. Det visar en ny studie som föreslår en ökad uppmärksamhet på vikten hos denna grupp av barn.