Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter aktuella stipendier.

Till kalendern

• Sanning och bevisbarhet - en komplicerad relation

[2017-05-29] 3 frågor till Rasmus Blanck, som disputerar den 2 juni med en avhandling i logik. I avhandlingen studerar han den komplicerade relationen mellan sanning och bevisbarhet i teorier som kan beskriva de naturliga talen 0,1, 2, 3 och så vidare.

• Pilotförsök med sommarskola för nyanlända

[2017-05-29] Karriärmingel och studievägledning varvas med en föreläsning om Life Sciences. Deltagare får också möjlighet att testa virtual reality, en musikalisk övning och rundvandringar i bibliotek, verkstäder och i Botaniska trädgården. Det är några exempel på innehållet i en sommarskola för nyanlända, som ordnas av Göteborgs universitet 12-16 juni.

• Guldpalm till Ruben Östlunds The Square

[2017-05-29] Ruben Östlund, adjungerad professor vid Akademin Valand, får filmvärldens finaste pris Guldpalmen för sin film The Square.