Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsingar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter från Universitets-TV.

Forskarbloggar
Rektors blogg
Pressmeddelanden
Stipendier och anslag
Webb-tv
Mötestider för rektor och styrelse

• Fokus på flyktingbarn i Sverige

[2015-03-04] Var fjärde flyktingbarn i Sverige går inte i skolan. Det är en slutsats av skillnader i antalet registrerade flyktingbarn hos de skolansvariga kommunerna och Migrationsverket. Det framkom på ett seminarium arrangerat av forskningsmiljön Barndom, ungdom, kultur och lärande.

• Allt fler äldre tillfredsställda med sexlivet

[2015-03-04] Kvaliteten på äldre personers sexliv har förbättrats mycket sedan 1970-talet. I en avhandling vid Sahlgrenska akademin rapporterar sex av tio kvinnor och sju av tio män över 70 år en hög tillfredsställelse med sexualiteten.

• Göran Carstedt ny gästprofessor på Handelshögskolan i Göteborg

[2015-03-04] Göran Carstedt, med lång erfarenhet från ledande befattningar inom internationella organisationer som Volvo, IKEA, Clinton Climate Initiative och The Society for Organizational Learning vid MIT, har utsetts till ny innehavare av Assar Gabrielssons gästprofessur i tillämpad företagsledning på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.