Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter aktuella stipendier.

Till kalendern

• Omfattande digitaliseringsprojekt räddar byggforskning

[2017-01-20] Göteborgs universitetsbibliotek har i ett samarbete med Lunds tekniska högskola digitaliserat och tillgängliggjort 2 500 rapporter från Byggforskningsrådet (BRF). Digitaliseringen har gjorts för att rädda många års kunskap inom byggnadsområdet.

• Genusperspektivet alltid i fokus för ny professor i litteraturvetenskap

[2017-01-20] Åsa Arping är ny professor i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet. I ett pågående forskningsprojekt undersöker hon mottagandet av Fredrika Bremer i USA och framöver vill hon ägna mer tid åt kvinnliga kritiker, författarbiografier och litteraturvetenskaplig ämneshistoria.

• Svensk popmusikhistoria presenteras för en utländsk läsekrets

[2017-01-19] I den nya boken Made in Sweden skildras den svenska populärmusikens historia och särart för utländska läsare. Det är ett brittiskt förlag som tagit hjälp av ledande svenska forskare och boken innehåller allt från berättelser om dansbanornas, proggens och Svensktoppens framväxt till en beskrivning av de svenska DJ-framgångarna på senare år.