Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsingar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter från Universitets-TV.

Forskarbloggar
Rektors blogg
Pressmeddelanden
Stipendier och anslag
Webb-tv
Mötestider för rektor och styrelse

• Göteborgs universitet etablerar Segerstedtinstitutet

[2015-07-01] Idag, onsdagen 1 juli, presenterades det nya Segerstedtinstitutet vid Göteborgs universitet på ett seminarium i Almedalen. Institutet skapas genom ett uppdrag från regeringen och ska vara ett nationellt resurscentrum mot våldsbejakande ideologier och rörelser.

• Hallå där geolog Axel Sjöqvist...

[2015-07-01] ...som medverkat i expertgruppen ERECON, som nu släpper en rapport om vikten av tillgång på sällsynta jordartsmetaller i Europa.

• Almedalen: Vem ansvarar för forskningens infrastruktur?

[2015-07-01] Forskningsinfrastruktur blir både allt dyrare och alltmer komplicerad. För att ha råd med stora satsningar krävs samarbete, både nationellt och internationellt. Hur det ska gå till diskuterades under tisdagen vid ett fullsatt seminarium på Västsvenska arenan under Almedalsveckan.