Till startsida
Webbkarta

Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter aktuella stipendier.

Nyheter

  • Om textilens roll i mötet med döden

    [2016-02-05] I ritens rum - om mötet mellan tyg och människa är ett konstnärligt forskningsprojekt i konsthantverk som handlar om textilens roll i sorgearbetet efter en förlorad människa. Doktorand Birgitta Nordström är först att presentera ett forskningsprojekt för licentiatexamen i konsthantverk vid ett svenskt universitet.

  • Japans ambassadör besökte Göteborgs universitet

    [2016-02-05] Det har blivit tradition att den person som är japans ambassadör besöker Göteborgs universitet under sin tjänstgöring. Den 3 februari höll den nytillträdde ambassadören Jun Yamazaki en föreläsning för de studenter som läser japanska på Humanisten.

  • Studie på vilda brunbjörnar ger insikter om vår egen tarmflora

    [2016-02-05] Brunbjörnens matvanor går från ett extremt energiintag under sommarhalvåret till noll energitillförsel i vinteridet. I en unik studie med vilda brunbjörnar kan svenska forskare visa att björnens kostvariation går hand i hand med dramatiska förändringar i djurets tarmflora - fynd som kan öka kunskapen om hur vår egen tarmflora påverkar vår ämnesomsättning.

Fler nyheter

Universitetets pressrum

Bildbank, presskontakter och expertlistor

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?