Till startsida
Webbkarta

Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter aktuella stipendier.

Kalender

Fler händelser i kalendern

Nyheter

  • Barn till arbetslösa högutbildade hoppar ofta av gymnasiet

    [2016-10-24] Ungdomar som växer upp med högskoleutbildade föräldrar som får försörjningsstöd riskerar att inte slutföra gymnasiet. Likaså stiger gymnasieavhoppen när det finns exempel i omgivningen på att utbildning inte lönar sig. Det visar en ny studie från Göteborgs universitet.

  • Stort och okänt system bakom produktmärkningar

    [2016-10-24] KRAV-märkta livsmedel. CE-märken på mobiler och leksaker. Inramade ISO-diplom på väggen hos tandläkaren och kemtvätten. Symbolerna visar att oberoende organisationer genom standardiseringar, certifieringar och ackreditering alltmer tar över kontrollen av produkter och tjänster från statliga organ. Detta leder till att det är svårt att utkräva ansvar och att den demokratiska insynen minskar. Det visar en avhandling från Göteborgs universitet.

  • 90 miljoner från Riksbankens Jubileumsfond till GU-forskning

    [2016-10-20] På torsdagskvällen offentliggjorde Riksbankens Jubileumsfonds styrelse hur de fördelat 300 miljoner till svensk forskning inom humaniora och samhällsvetenskap. Närmare 90 miljoner kronor går till Göteborgs universitet.

Fler nyheter

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2015-11-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?