Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning på forskarnivå

 

Bli doktorand och bidra med ny kunskap

En forskarutbildning fördjupar dina kunskaper inom ditt ämne och ger dig vetenskaplig skolning. Efter din forskarutbildning är du en självständig och kritiskt tänkande forskare och har bidragit med ny kunskap till omvärlden.

Forskarutbildningen består av en kursdel och ett avhandlingsarbete. Forskarutbildningen är en viktig del i universitetets uppdrag och ansvar, och som doktorand bidrar du till en betydelsefull del av forskningen vid Göteborgs universitet.

Utbildning på forskarnivå omfattar motsvarade fyra års heltidsstudier (240 poäng) och leder till en doktorsexamen. Det finns även möjlighet att avsluta utbildningen med en licentiatexamen motsvarande två års heltidsstudier (120 poäng).

Mer information om utbildning på forskarnivå:

 

Du kan också kontakta fakulteterna för mer information:

Doktorspromotionen - universitetets största högtid

 

Doktorspromotionen är universitetets största högtid och sker årligen under senare delen av oktober. Då får du som avlagt doktorsexamen din doktorshatt eller lagerkrans under högtidliga former.

21 oktober 2016 promoverades 149 nya doktorer.

Läs mer om doktorspromotionen och våra akademiska högtider

 

"Doktorand är det första steget mot att bli forskare"

"På universitetet måste man hela tiden utvecklas. Det går aldrig att sitta still. Man måste framåt", säger Linnea Bäcktröm doktorand i nordiska språk.

Läs mer om Linnea Bäckström

samarbete

Doktoranden som upptäckte ny kunskap om celler

Kristina Johansson var med och upptäckte tidigare okänd reglering av immunceller. Hon är doktorand på Krefting Research Centre vid Sahlgrenska akademin.

Läs mer om Kristina Johansson

 

Sidansvarig: Annika Koldenius|Sidan uppdaterades: 2016-10-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?