Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Internationella kvinnodagen på Göteborgs universitet 2017

Göteborgs universitet uppmärksammar den internationella kvinnodagen den 8 mars varje år. Under 2017 ordnades bland annat korta föreläsningar och panelsamtal om Förortsfeminism, flyktingskap och svenska krusbär: Hur spelar genus roll i migrationsprocesser?

Deltagande forskare

Moderator var Helena Lindholm, prorektor och professor i freds- och utvecklingsforskning, Göteborgs universitet.

Förortsfeminism - vägen till förändring i eftersatta områden

Juan Velasquez, genusforskare, har studerat så kallad "förortsfeminism" både i Sverige och Sydamerika.

Globala målen för hållbar utveckling nr 5: Jämställdhet

Hösten 2015 antog FN 17 globala mål för hållbar utveckling. I en serie föreläsningar berättar forskare från Göteborgs universitet och Chalmers om ett av hållbarhetsmålen utifrån sin forskning och vad vi kan göra för att uppnå målet.

På internationella kvinnodagen var det dags för det globala målet nummer 5 om jämställdhet. Medverkande var Katarina Leppänen, Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion vid Göteborgs universitet och Helene Ahlborg, Miljösystemanalys, Chalmers.

Här kan du läsa mer om evenemanget

För journalister: Hitta experten

Inför kvinnodagen 8 mars har Göteborgs universitet sammanställt en lista och samlat kontaktuppgifter till forskare som kan svara på journalisters frågor.

Expertlista internationella kvinnodagen: 210 forskare från Göteborgs universitet.

8 mars 2016

Vision 2020

För att få en socialt hållbar miljö ska universitetet arbeta aktivt med likabehandlings- och mångfaldsfrågor och regelbundet följa upp jämställdheten mellan kvinnor och män. Det är en del av innehållet i universitetets Vision 2020.

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-09-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?