Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Student med laptop i knät studerar utanför Kuggen
Foto: Kaitlyn Baker/Unsplash
Länkstig

Studera på distans

Att studera på distans innebär att du under din studietid inte studerar på en specifik plats eller ort. Distansutbildningar ger en större frihet och flexibilitet eftersom du själv kan välja varifrån du vill studera.

Våra distansutbildningar

Att läsa på distans ger dig friheten att studera var du vill och är ofta ett bra alternativ om du av olika anledningar inte kan eller vill flytta. På Göteborgs universitet kan du läsa både kurser och program på distans, med eller utan träffar.

Distansutbildningar vid Göteborgs universitet höstterminen 2021

Så fungerar distansutbildningar

Att studera på distans kan ske på olika sätt, men det vanligaste är att studierna sker genom en digital lärplattform. På Göteborgs universitet använder du som student Canvas lärplattform.

Distansutbildningar sker på två sätt: med eller utan träffar. En del distansutbildningar är helt webbaserade och sker enbart på distans medan andra har vissa obligatoriska träffar på campus. Information om vad som gäller för respektive utbildning hittar du på våra kursssidor.

Ansökningsdatum

För distansutbildningar gäller samma ansökningsdatum som för våra övriga kurser och program. Anmälan till höstens kurser och program är öppen 15 mars - 15 april.  Läs mer om vägen från anmälan till antagning.