Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Vokalundervisning med lärare och student
Länkstig

Vokalmetodik, Kurs 2

Kurs
MVK876
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-15319
Ansökan stängd

Om utbildningen

Denna kurs vänder sig till dig som vill undervisa i sång. För att få behörighet till kursen ska du ha gått vokalmetodikkurs MVK 854. Du kommer att träna på att planera sångundervisningen och hitta passande repertoar. Du får analysera olika rösttyper och röstfunktioner, lära dig om den svenska fonetikens grunder, lära dig skriva sångövningar utifrån förståelsen av fonetiken samt hur målbrottet påverkar ungdomsröster. Du kommer att få använda dina kunskaper i undervisning  genom att arbeta med en egen övningselev.  

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Godkänt betyg i kursen MVK854 Vokalmetodik.

Urval

De sökande kommer att kallas till sång/instrumentalprov efter sista anmälningsdag. Urvalet grundas på resultatet av provet. I provet bedöms sångliga/instrumentala och konstnärliga färdigheter. De sökande rangordnas utifrån lärarens bedömning av färdighetsnivån.

Så är det att plugga

Undervisningen

Kursen är upplagd med ett antal föreläsningar och praktiska seminarier. Du kommer att leda gruppen i olika röstövningar samt skriftligt reflektera över kursmaterialet.  

Höstterminen 2021 går kursen på torsdagsförmiddagar.

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. I huset finns bland annat övningsrum, konsertscener och inspelningsstudior. Besöksadress: Fågelsången 1, Göteborg.