Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Länkstig

Vokalmetodik, Fortsättningsmetodik

Kurs
MVK884
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-25325
Ansökan stängd

Om utbildningen

Denna fortsättningskurs vänder sig till dig som redan arbetar som musikpedagog och som vill fördjupa dina kunskaper i sångundervisning. För att få behörighet till kursen ska du ha gått kurserna Vokalmetodik, förberedande kurs i teoretisk och praktisk röstfysiologi (MVK854) samt Vokalmetodik, kurs 2 (MVK876). Du kommer bland annat att få analysera röster/röstproblem, träna på sångteknik i olika genrer samt gå igenom stilistiska uttryck, rytmik, timing och improvisationsövningar. I kursen tränar ni på undervisning med egen övningsundervisningsgrupp. Kursen är upplagd med ett antal föreläsningar och däremellan praktiska seminarier.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Godkänt betyg i kursen MVK876 Vokalmetodik, kurs 2.

Urval

Urvalet grundas på en intervju där de sökandes utbildningar, meriter och erfarenheter bedöms av en lärare som rangordnar de sökande utefter sin samlade bedömning och efter eventuell ensemblesammansättning.

Så är det att plugga

Undervisningen

I kursen tränar ni på undervisning med egen övningsundervisningsgrupp. Kursen är upplagd med ett antal föreläsningar och däremellan praktiska seminarier.

Vårterminen 2022 går kursen på tisdagseftermiddagar eller torsdagsförmiddagar.

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. 

Fristående kurser ger inte behörighet att boka övningsrum på Högskolan för scen och musik. Som student behöver du själv säkerställa att du har tillgång till övningsinstrument eller annan utrustning, samt rum för övning etc som är nödvändiga för att klara kursen. 

Läs mer om lokaler