Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Student och lärare i undervisningslokal
Länkstig

Vokalmetodik, förberedande kurs i teoretisk och praktisk röstfysiologi

Kurs
MVK854
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-25324
Ansökan stängd

Om utbildningen

När du sjunger använder du olika delar av kroppen, som andnings- och hållningsmuskler, struphuvudet och ansatsröret (hålrummen ovanför röstspringan). Som sångare, sånglärare eller studerande med sång som huvudämne är det mycket användbart att känna till hur dessa delar av kroppen är uppbyggda och hur de fungerar. I den här kursen får du lära dig grundbegrepp i röstfysiologi och att identifiera namn, läge i kroppen samt funktioner hos muskler, brosk och ben som används vid andning och röstfonation. Du får tillämpa den teoretiska kunskapen i kursen genom att demonstrera med din egen röst. Med utgångspunkt i dessa kunskaper får du även arbeta med att planera, förbereda och genomföra övningsundervisning i sång.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Särskild behörighet krävs i form av 15 hp inom musiklärarutbildning med sång som huvudämne eller motsvarande kunskaper. Motsvarandebedömning baseras på dokumenterade meriter som bifogas ansökan.

Urval

De sökande kommer att kallas till sång/instrumentalprov efter sista anmälningsdag. Urvalet grundas på resultatet av provet. I provet bedöms sångliga/instrumentala och konstnärliga färdigheter. De sökande rangordnas utifrån lärarens bedömning av färdighetsnivån.

Så är det att plugga

Undervisningen

Vårterminen 2022 går kursen på tisdagseftermiddagar eller torsdagsförmiddagar.

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. I huset finns bland annat övningsrum, konsertscener och inspelningsstudior.

Fristående kurser ger inte behörighet att boka övningsrum på Högskolan för scen och musik. Som student behöver du själv säkerställa att du har tillgång till övningsinstrument eller annan utrustning, samt rum för övning etc som är nödvändiga för att klara kursen. 

Läs mer om lokaler

Studier utomlands