Vokalmetodik, förberedande kurs i teoretisk och praktisk röstfysiologi

Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-23719
Ansökan stängd

Om utbildningen

När du sjunger använder du olika delar av kroppen, som andnings- och hållningsmuskler, struphuvudet och ansatsröret (hålrummen ovanför röstspringan). Som sångare, sånglärare eller studerande med sång som huvudämne är det mycket användbart att känna till hur dessa delar av kroppen är uppbyggda och hur de fungerar. I den här kursen får du lära dig grundbegrepp i röstfysiologi och att identifiera namn, läge i kroppen samt funktioner hos muskler, brosk och ben som används vid andning och röstfonation. Du får tillämpa den teoretiska kunskapen i kursen genom att demonstrera med din egen röst. Med utgångspunkt i dessa kunskaper får du även arbeta med att planera, förbereda och genomföra övningsundervisning i sång.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Särskild behörighet krävs i form av 15 hp inom musiklärarutbildning med sång som huvudämne eller motsvarande kunskaper. Motsvarandebedömning baseras på dokumenterade meriter som bifogas ansökan.

Urval

De sökande kommer att kallas till sång/instrumentalprov efter sista anmälningsdag. Urvalet grundas på resultatet av provet. I provet bedöms sångliga/instrumentala och konstnärliga färdigheter. De sökande rangordnas utifrån lärarens bedömning av färdighetsnivån.

Så är det att plugga

Vårterminen 2021 går kursen på torsdagsförmiddagar.

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. I huset finns bland annat övningsrum, konsertscener och inspelningsstudior.

Läs mer om lokaler

Studier utomlands