Vinodlingens grunder, vitikultur, kemi och grundläggande oenologi

Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Kväll
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-29113
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen behandlar vinproduktionens grunder, vinplantans biologiska egenskaper, vitikultur, druvsorter, vinhanteingens kemi, biokemi, fysik samt relaterad geovetenskap. Världens viktigaste vindistrikt, deras geografi, producenter och vinlagar studeras. Grundläggande principer för matchning av mat och vin behandlas.

Studieresa till vindistrikt ingår

Kursen går på halvfart och 1-2 ggr per vecka.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Godkänd kurs Geovetenskap: Vinodlingens geologi och klimatologi, 15 hp eller Vinkunskap I, 7,5 hp och Vinkunskap II, 7,5 hp eller motsvarande.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.

Idrottshögskolan, som är en del av Utbildningsvetenskapliga fakulteten har sina lokaler på Skånegatan 14 B, endast några minuters gångväg från både Heden och Korsvägen, centrala knutpunkter.