Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Vin och mat

Kurs
MHG244
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Eftermiddag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-19121
Tillfället är inställt

Om utbildningen

Du får bekanta dig med problemet att få till lyckade kombinationer av vin och mat. Baserat på grundläggande fakta om vin och mat går vi igenom hur man kan bedöma och klassificera vin och mat.

  • Vi provar hur maten kan påverkas för att passa vinet bättre.
  • Vi analyserar vad som kan vara bra kombinationer för olika maträtter, ost och desserter.

Vi varvar lektioner och laborationer med studiebesök och seminarier och avslutar kursen med ett examensarbete i grupp. Kursen kommer att gå måndag och onsdagskvällar. Obligatorisk närvaro på alla laborationer och seminarier.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Genomgången kurs i Vinkunskap I 7,5 hp (MHG145) och Vinkunskap II 7,5 hp (MHG241) eller Vinodlingens grunder, vitikultur, kemi och oenologi 15 hp (MHG242) eller motsvarande.

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.
I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.  

Idrottshögskolan, som är en del av Utbildningsvetenskapliga fakulteten har sina lokaler på Skånegatan 14 B, endast några minuters gångväg från både Heden och Korsvägen, centrala knutpunkter.