Vikingen: myten, makten, maten

GU-12112
Ansökan stängd

Om utbildningen

Föreställningarna om vikingarna är många och seglivade. Med hjälp av samtidaforskning skildrar kursen Vikingen: myten, makten, maten en annan berättelse om våravikingar. Frågor som hur man levde och överlevde som viking, vad man åt och vilkagudar man tillbad är några centrala ingångar till en ökad förståelse för vikingarnasvardag. Vikingatidens maktstrukturer diskuteras och sätts in i ett större sammanhangdär havet som en förenande länk kom att spela en avgörande roll för vikingarnas väg tillframgång, överlevnad och hågkomst.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).

Så är det att plugga

Lokaler

Du hittar Institutionen för historiska studier i Humanistens lokaler på Renströmsgatan 6. Vår personal sitter på plan 5 och 6.