Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Vetenskapliga teorier och metoder inom pedagogik och didaktik II

Kurs
PDAX51
Avancerad nivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Kväll
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-29457
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen fördjupar tidigare vetenskapliga kunskaper och färdigheter inom det pedagogiska och didaktiska området. Kursen behandlar vetenskapliga teorier och perspektiv samt belyser olika vetenskapliga ansatser och metoder. Inom kursens ram ges möjligheter att knyta kontakt med forskningsmiljöer och att fokusera på vetenskapliga metoder med relevans för examensarbete på avancerad nivå. Kursen ingår även som en obligatorisk fördjupningskurs inom Masterprogram i utbildningsledarskap.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen med 180 hp inom huvudområdet pedagogik eller pedagogik och didaktik eller lärarexamen om minst 180 hp eller examen från personalvetenskapligt program om 180 hp eller motsvarande. Den tidigare examen ska inkludera ett examensarbete om 15 hp. Dessutom krävs kurser om 30 hp på avancerad nivå, alternativt 15 hp på grundnivå och 15 hp på avancerad nivå, inom huvudområdet, eller motsvarande.

Urval

Högskolepoäng, max 225 hp.

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: högskolepoäng, max 165 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader: A-huset på Västra Hamngatan 25, B-huset på Läroverksgatan 15 och C-huset på Läroverksgatan 5.  I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar  och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.