Vård vid obstruktiva lungsjukdomar, allergi och annan överkänslighet

Avancerad nivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-20457
Ansökan stängd

Kort om kursen

Vill du arbeta med de stora folksjukdomar som drabbar lungorna såsom allergi, KOL och astma? Nu erbjuder vi en fördjupningskurs inom detta fält för dig som vill utöka din kompetens för detta område.

Om utbildningen

Kursen avser att ge dig fördjupade kunskaper inom ämnesområdena obstruktiva lungsjukdomar, allergi och annan överkänslighet. Målet med kursen är att du skall ha tillägnat dig goda teoretiska och praktiska kunskaper om sjukdomsförekomst, utredning, behandling, samt egenvård och patientutbildning av patienter med dessa sjukdomar.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs yrkesexamen inom något av hälsovetenskapens huvudområden samt Svenska B och Engelska A eller motsvarande.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Efter studierna

Efter genomgången kurs ska du självständigt kunna arbeta på en astma- allergi och KOL-mottagning i primärvård, alternativt inom slutenvård.

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen bedrivs genom campusförlagda aktiviteter (föreläsningar, workshops, färdighetsträning och seminarium), självstudier och gruppdiskussioner.

Lokaler

Undervisningen sker i lokaler på Hälsovetarbacken i centrala Göteborg som är en del av campus Medicinareberget. Här läser du tillsammans med studenter från många andra hälsovetenskapliga program. I utbildningslokalerna finns ett kliniskt träningscenter (KTC) som bland annat innehåller vårdsalar och andra rum med utrustning där du kan träna praktiska moment.
Undervisningslokalerna ligger nära Linnéplatsen och Sahlgrenska universitetssjukhuset med goda kommunikationer till övriga delar av Göteborg.

Läs mer om lokaler